PODRŠKA 'VUKOVIMA'

I trener Barce apelira za spas Cibone

26.11.2010 u 13:23

Bionic
Reading

Tri minute gromoglasne tišine, koja je odjekivala u Draženovom domu za vrijeme utakmice protiv Barcelone, dirnulo je Cibonine suparnike, tako da je i trener Barce Xavi Pascual uputio apel za spas 'vukova'

Cibona je u Draženovom domu doživjela i šesti poraz u Euroligi. Aktualni europski prvak, vidljivo je to bilo od prvog trenutka, za dva je koplja kvalitetniji, pa i ne čudi to da je Barcelona bez prevelikih teškoća došla do pobjede u Zagrebu.

No ta utakmica protiv Barcelone nije imala nikakav rezultatski imperativ za Cibonu - bilo je jedino važno poslati poruku gradskim strukturama koje se igraju sudbinom kluba. Bilo je impresivno vidjeti punu Draženovu dvoranu kako skandira 17 minuta, a onda sljedeće tri minute stoji i bez ijednog zvuka promatra što se događa na terenu.

Te tri minute šutnje gromoglasno su odjekivale dvoranom. Samo se mogla čuti škripa tenisica i savjeti trenera. Igrači i vodstvo Barcelone nisu imali pojma što se događa, no nakon utakmice, kada im je objašnjen razlog takvog 'originalnog' navijanja, i oni su se pridružili apelu za spas Cibone.

'Želio bih dati podršku Ciboni. Kao zaljubljeniku u košarku, ova dvorana budi u meni brojna sjećanja, ovo je klub velike povijesti, klub značajne tradicije', govorio je nakon utakmice trener Barcelone Xavi Pascual. Slično je govorio i najbolji 'play' Europe, Ricky Rubio, koji je također pružio potporu 'vukovima'.

Trener Cibone Zdravko Radulović emotivno je proživio tu utakmicu, kao i tri minute šutnje.

'Nikad, a 28 godina sam u košarci, nisam doživio ovakav trenutak. Znao sam da se to sprema, no bio sam paraliziran emocijama.'

Zagreb je, ili barem oni koji su došli u dvoranu, poslao svoju poruku. Ljudi su stali iza Cibone, a sada je samo pitanje jesu li oni koji odlučuju o sudbini kluba iz Savske čuli tu tišinu.