OLUJA POD TORNJEM

Gromovite minute šutnje navijača Cibone

25.11.2010 u 19:56

Bionic
Reading

Cibona je u Zagrebu dočekala moćnu Barcelonu u euroligaškom dvoboju bez pretjeranog rezultatskog značaja. Fokus je bio na tribinama

U Draženovu domu se okupilo pet tisuća navijača, ali dekor nije bio uobičajen. Kada dolaze Real, Barca, PAO ili Maccabi veći dio zagrebačke publike dođe pogledati protivnika i zapljeskati na svaki dobar potez. Ne i večeras.

Tribine su bile vidljivo 'plavije'. I vizualno i navijački. Vibra je bila sasvim drugačija, Cibona je imala pravu bučnu podršku. Nosili su virozne Radulovićeve igrače u bici s renomiranim protivnikom, a sve iz inata.

Politička elita žonglira sudbinom sportske institucije i probuđeni Cibonini navijači odlučili su zaurlati odlučno 'ne'. Učinili su to na najefektniji način. U 17. minuti čitava dvorana ustala je na noge i u mukloj tišini pratila zbivanja. Škripe tenisica i gromoglasna poruka – ovako će biti ako se nešto ubrzo ne promijeni. Nakon 'minute šutnje' do kraja utakmice se nastavio dekor kakvoga ova dvorana dugo nije doživjela, a viđeni su i popularni valovi.

Promovirali su i internetsku inicijativu 'Za spas Cibone' na kojoj pozivaju sve navijače da se u subotu u simboličnih 5 do 12 (11.55) okupe na igralištu na Tuškancu i tako pošalju novu poruku.