NAPOKON TRI BODA

I to se dogodilo; Istra 1961 prekinula nevjerojatan crni niz

10.09.2016 u 18:52

  • +3

MAXtv 1. HNL, 08. kolo, RNK Split - NK Istra 1961

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici osmog kola MAXtv Prve lige, Istra 1961 je na Parku mladeži svladala Split 3:0

I to se napokon dogodilo. Istra 1961 je uzela tri boda i prekinula nevjerojatan crni niz. Naime, do utakmice sa Splitom, pulski prvoligaš je nanizao 30 ligaških ogleda bez pobjede (ukupno 33, ako računamo dvije kvalifikacijske utakmice za ostanak u Prvoj ligi i jedan kup susret). S druge strane, nastavila se 'noćna mora' za 'crvene' koji su sada na 17 dvoboja zaredom bez slavlja u MAXtv Prvoj ligi.

Utakmica nije mogla bolje početi za Istru 1961 koja je povela iz prvog ozbiljnijeg napada. Collins je probio lijevi bok, ubacio prizemno na pet metara, a prije vratara pojavio se Gržan koji je iz blizine gurnuo loptu u mrežu.

Samo šest minuta kasnije dogodio se novi šok za domaćina. Dubovac je u kaznenom prostoru rukama srušio Solomona, a Stepčić bio siguran realizator najstrože kazne.

Split je izgledao nokautiran, ali kako je utakmica odmicala, 'crveni' su se pribrali i počeli s pritiskom. Najbolju priliku u prvom dijelu za pogodak imali su u 30. minuti, no Jurendiću je udarac s bijele točke obranio Iveša.


U nastavku je Istra očekivano prepustila inicijativu Splitu, organizirano se branila i čekala priliku iz kontre. Gostima je pomoglo i to što su od 73. minute imali igrača više, jer je drugi žuti karton zaradio Dubovac.

I u samoj završnici Puljani su stigli do trećeg pogotka. Stepčić je sjajnim dodavanjem pronašao Solomona koji je s desetak metara potvrdio zasluženu pobjedu.