DAN ODMORA, PA CRNA GORA

I reprezentativcima je jasno što moraju popraviti; svi ističu jednog igrača

07.01.2024 u 07:08

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti upisali su drugu pobjedu na Europskom prvenstvu kojem su domaćini, u dvoboju drugog kola skupine A izabranici Ivice Tucka su pred 2900 gledatelja u Dubrovniku svladali reprezentaciju Francuske 12:7 (3:1, 3:1, 4:3, 2:2).

Iako je u pobjedi Hrvatske nad Francuskom rezultat najbolji pokazatelj viđenog u dubrovačkom bazenu, ipak je bilo faza igre koje nisu bile baš najbolje.

Pogotovo se to odnosi na 'igrača više', odnosno očajnu realizaciju '1 od 13', o kojoj je govorio pred kamerama HTV-a izbornik Ivica Tucak.

Govorili su o tome i igrači.

'Realizacija igrača više će doći s utakmicama, bitno da obrana na čelu s Bijačem funkcionira. Ne bih ja rekao da je ovo neka velika pobjeda, turnir je tek počeo i svaka sljedeća utakmica je važnija', kazao je centar Josip Vrlić, strijelac jednog pogotka, dok je vratar Marko Bijač obranio šest udaraca, ali u vrlo važnim trenucima.

'Mislim da je ovo bila drugačija utakmica od one sa Španjolskom, već u prvoj četvrtini stekli smo prednost koju smo povećavali do kraja utakmice. Čak smo i podigli agresivnost u obrani, u odnosu na Španjolce. Za dva dana nas čeka utakmica za prvo mjesto u skupini s Crnom Gorom i od nedjelje počinjemo bazne pripreme'.

Svoj osvrt dao je i Jerko Marinić Kragić.

'Od prve do zadnje sekunde dominacija i zaslužena pobjeda! Utakmica je od početka do kraja išla u našu korist, bili smo čvrsti i kontrolirali do zadnje sekunde. Još jedan korak smo odradili, ostao je još jedan i nadamo se da će završiti isto. Suprotstavit ćemo im se kao i u svakoj utakmici dosad, vjerujem da će ogled završiti našom pobjedom.

Zadnji je govorio Rino Burić.

'Bili smo pravi, igrali smo odlično obranu, na krilima našeg vratara Bijača. Okrećemo se najbitnijoj utakmici u grupi, protiv Crne Gore za prvo mjesto. Idemo se odmoriti i pripremiti za utakmicu. Igrač više? To je segment igre na kojem bismo trebali poraditi do kraja ovog turnira'.

  • +19
EP, vaterpolo: Hrvatska - Francuska Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic