SRETAN ŠTO JE IZBJEGAO SRBIJU

Hrvatski izbornik kad je čuo podatak, samo je rekao: To je grozno!

06.01.2024 u 21:56

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti upisali su drugu pobjedu na Europskom prvenstvu kojem su domaćini, u dvoboju drugog kola skupine A izabranici Ivice Tucka su u Dubrovniku svladali reprezentaciju Francuske 12:7 (3:1, 3:1, 4:3, 2:2).

Izbornik Ivica Tucak pred kamerama HTV-a iznio je i pokoji problem uoči utakmice s Crnom Gorom.

Prvo je ponudio komentar dvoboja s Francuskom.

'Mislim da smo zasluženo pobijedili, iskreno meni je malo i neočekivano. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ne uvijek sjajnu, pogotovo ne s igračem više. Bilo je evidentno da smo žurili, svjestan sam ja emocija, ali moramo ohladiti glavu. U drugoj četvrtini razbili smo im zonu, znali smo što očekivati... Naša obrana je bila fenomenalna'.

Novinar mu je prezentirao podatak da je Hrvatska s igračem više iskoristila tek jednu od 13 šansi.

'Ne znam za taj podatak, ali ako s igračem više imamo realizaciju 1 od 13, to je grozno! No, obrana je bila sjajna i to treba inzistirati, ali očito se s ovim drugim segmentom trebamo pozabaviti. Ako želimo biti pravi, moramo.'.

Na redu je Crna Gora, koja nas je izbacila iz osmine finala Svjetskog prvenstva prošle godine.

'Ne želim se vraćati u prošlost, mene zanima samo danas i sutra. Crna Gora će biti strašno teška utakmica, znamo da smo dobri i da moramo biti još bolji. S ovom pobjedom izbjegli smo Srbiju, zasad je to veliki korak. Da bi ušli direktno u četvrtfinale, moramo pobijediti. Moramo naplatiti sve što smo dobro napravili, no bit će izuzetno teško'.