SP U STOLNOM TENISU

I posljednji Hrvat poražen na svjetskom prvenstvu; Pucar zapeo u osmini finala

25.05.2023 u 19:40

Bionic
Reading

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar ostao je bez plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u južnoafričkom gradu Durbanu, a bolji od njega u dvoboju osmine finala bio je Egipćanin Omar Assar koji je slavio s 4:0 (11:6, 11:9, 12:10, 11:8).

Posljednji hrvatski predstavnik na ovom natjecanju nije uspio nastaviti niz nakon impresivne pobjede u trećem kolu protiv 15. igrača svijeta, Nijemca Dimitrija Ovtcharova. Egipćanin Assar, 34. sa svjetske ljestvice, bolje je otvorio meč, a bolji je bio i u ključnim trenucima drugog i trećeg seta u kojima je Pucar bio potpuno ravnopravan.

Naime, hrvatski reprezentativac je u drugom setu vodio 9:7, a onda izgubio četiri poena zaredom, čime je Assar poveo s 2:0 u setovima. U trećoj dionici je Pucar također imao vodstvo od 9:7, a kod 10:9 i svoju jedinu set-loptu u meču, ali je onda opet izgubio tri poena zaredom.

U četvrtom setu je Assar poveo sa 7:2, Pucar se vratio do 8:8, ali je to bilo sve što je uspio napraviti. Nizom od tri poena Egipćanin se probio u četvrtfinale u kojem ga čeka najbolji svjetski stolnotenisač, Kinez Fan Zhendong.