NASLJEDNICI 'BARAKUDA'

I ova se generacija vaterpolista bori za svjetski vrh

17.08.2013 u 09:50

Bionic
Reading

Mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom protiv Brazila plasirala se u polufinale FINA Svjetskog prvenstva U–20 u mađarskom Szombathelyju

Mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija u polufinalu je FINA Svjetskog prvenstva U-20 koje se igra u mađarskom gradu Szombathelyju. Naši su reprezentativci uvjerljivo pobijedili Brazil rezultatom 10:5 i tako se uključili u borbu za medalje. Hrvatska za finale igra protiv domaćina Mađarske.

'Zadovoljni smo ulaskom u polufinale. Utakmica nije bila lagana ali smo na kraju pokazali da smo kvalitetnija momčad. Osobno mislim da je to veliki rezultat biti među četiri momčadi u svijetu i da je ovo dobar kontinuitet vrhunskih rezultata i juniora i seniora. Ono pravo tek počinje a to je borba za medalje. Čeka nas veliki protivnik, domaćin Mađarska. Očekujem veliku borbu i nadam se našoj pobjedi. Iako nam je dosta igrača virozno u momčadi, dat ćemo sve od sebe!', izjavio je trener Vjekoslav Kobeščak.

Za Hrvatsku igraju: Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Ante Viksović, Ivan Živković, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Andro Gagulić. Izbornik reprezentacije je Vjekoslav Kobeščak, pomoćni trener Miho Bobić a fizioterapeut Filip Borković.

'U utakmici protiv Brazila bili smo favoriti ali ih nismo podcjenjivali. Odradili smo posao kako treba i s nestrpljenjem očekujemo brobu za finale. Atmosfera u momčadi je odlična, svi se dobro slažemo i svi jako želimo medalju!', izjavio je reprezentativac Luka Bukić