NAZVAO IH LEICESTEROM

I Messi putovao avionom u kojem su poginuli Brazilci

29.11.2016 u 13:52

Bionic
Reading

Trojica igrača brazilskog nogometnog kluba Chapecoense među pet su osoba koje su preživjele pad zrakoplova u Kolumbiji, a u kojem je danas poginulo 76 osoba, objavile su kolumbijske vlasti

Igrači Alan Luciano Ruschel, Marcos Danilo Padilha i Jacson Ragnar Follmann su na popisu preživjelih koji je objavila Kolumbijska agencija za katastrofe. Osim njih trojice, preživjeli su i putnici Rafael Correa Gobbato i stjuardesa Ximena Suarez. Svi preživjeli hospitalizirani su blizu mjesta nesreće.

Nogometaši kluba Chapecoense Real putovali su u utorak Kolumbiju na finale južnoameričkog kupa protiv kolumbijskog Atletico Nacionala koje se igra u srijedu.

Južnoamerički nogometni savez (Conmebol) u utorak je odmah objavio da je finale južnoameričkog kupa otkazano.

Zrakoplov kompanije LAMIA u kojem je bila 81 osoba, a među njima i članovi Chapecoense Reala srušio se blizu grada Medellina nakon što je posada prijavila električni kvar. Zrakoplov kompanije LAMIA poletio je iz Brazila, imao je zaustavljanje u Santa Cruzu u Boliviji prije no što je nastavio za Kolumbiju.


Iako je ovaj podatak trenutačno možda i nebitan, zanimljivo je spomenuti kako je u tom zrakoplovu prije nekoliko tjedana s ostalim argentinskim reprezentativcima bio i najbolji nogometaš današnjice, Lionel Messi.

Argentinci su taj zrakoplov koristili kada su putovali na kvalifikacijski ogled protiv Brazila.


Inače, Messi je putem društvenih mreža podijelio nekoliko tvitova s porukama podrške obiteljima poginulih nogometaša, ali i cijelom brazilskom nogometu, a postavio je i zanimljivu usporedbu nazvavši Chapecoense - brazilskim Leicesterom.