LOŠA SEZONA LINZA

I 'medvjedi' pomogli da Westlund dobije - 'šimecki'

09.11.2012 u 14:22

Bionic
Reading

Punih pet sezona Alex Westlund bio je među najboljim golmanima Ebela, sve do ove sezone, kad mu je prosjek obrana pao ispod 90 posto. I Linz mu je vrlo brzo uručio - otkaz

Alex Westlund po mnogim parametrima hokejaške statistike spada u skupinu ponajboljih golmana Ebel lige u posljednjih četiri, pet godina. No njegovoj idili u austrijskoj ligi danas je došao kraj. Aktualni prvak Linz ga je otpustio, vrlo vjerojatno ponukan slabim učinkom cijele momčadi, pa tako i Westlunda.

Jasno, Linz je preozbiljan klub da bi se samo tako riješio jednog igrača, pogotovo golmana, a da to mjesto ne 'pokrije' u najkraćem mogućem roku. Klub je preko svoje web stranice već objavio da je iz AHL-a kupljen David LeNeveu, 29-godišnji vratar s 22 NHL utakmice iza sebe, ali i prosjekom obrana koji ni u AHL-u, a pogotovo ne u NHL-u, ne prelazi puno iznad 90 posto.

Westlundov životopis ne sadrži NHL utakmice, ali je tri sezone bio vrlo solidan u KHL-u (Amur Khabarovsk i Lokomotiv). Prvu sezonu u Ebelu (2007/08) branio je za ljubljansku Olimpiju, da bi sljedećih pet proveo u Linzu.

Ove sezone Westlund će sigurno pamtiti suparnike iz Medveščaka koji su mu usred Linza, u samo 40 minuta, utrpali pet komada (ukupni rezultat 1:5, a u posljednjoj trećini zamijenjen je i na gol je stao Lorenz Hirn), dok je zagrebački poraz (1:3) od 'medvjeda' gledao s klupe za pričuvne igrače.