STOP RONALDU

I madridski Real u misiji Ćire Blaževića

09.11.2009 u 16:59

Bionic
Reading

Cistiano Ronaldo možda će ipak morati na operaciju zbog koje bi pauzirao još dva mjeseca. No, iako se ne zna hoće li C. R. pod nož, na njegovu je adresu stigao poziv portugalskog izbornika Carlosa Queiroza za dodatne kvalifikacije protiv BiH. Iz Reala su odmah odgovorili da ni ne pomišljaju pustiti najskupljeg nogometaša svijeta u tako rizičan dvoboj

'Cristiano ne ide na utakmice reprezentacije Portugala. Poslali smo im medicinsku dokumentaciju, dijagnoze i preporuke liječnika, koja dokazuje da je igrač ozlijeđen i da nije u mogućnosti igrati', priopćili su iz Reala gdje strahuju da bi Portugalac ozbiljno ugrozio karijeru u slučaju da zaigra protiv BiH.

Ronaldo je ozlijedio gležanj u utakmici Lige prvaka protiv Marseillea 30. rujna, a neki su mediji tijekom vikenda javili da Portugalac trenira u tajnosti. Ipak, najnoviji izjveštaji tvrde da su mu liječnici savjetovali operativni zahvat.

Osim vijesti o mogućoj operaciji, na Santiago Bernabeu stigao i izvještaj s konferencije za novinare na kojoj je portugalski izbornik Carlos Queiroz prezentirao svoj popis. Naravno, na njemu je i Ronaldo, što je samo nastavak rata na relaciji Quieroz - Real.

'Kakvo je točno stanje s Ronaldovom ozljedom, vidjet ćemo kada dođe na pripreme. Stavio sam ga na popis i mislim da će biti u momčadi, pa makar igrao samo nekoliko minuta', kaže Quieroz kojem želja sasvim sigurno neće biti ispunjena.

Portugal će, dakle, bez Ronalda istrčati u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija 14. studenog u Lisabonu, a uzvrat je četiri dana kasnije u Zenici.