27. IZDANJE TURNIRA

I dvije ljepotice odmjerit će snage na ATP turniru u Umagu

06.05.2016 u 16:37

Bionic
Reading

Nakon revanša dva zločesta dečka, slijedi dvoboj teniskih ljepotica - umaški ATP turnir ove godine jamči uzbuđenja već od samog otvorenja, pa sve do velikog finala koje se igra u nedjelju 24. srpnja. Najstariji hrvatski ATP turnir otvara se u subotu 16. srpnja velikim revanšom Gorana Ivaniševića i Andrea Agassija, ali to neće biti jedina egzibicija na 27. Konzum Croatia Openu Umag.

U srijedu 20. srpnja na umaškom ATP stadionu čari vrhunskog ženskog tenisa prikazat će nam pobjednica US Opena 2015. godine, Talijanka Flavia Pennetta, i perspektivna Hrvatica, četverostruka WTA finalistica Donna Vekić. U povratku na teniske terene Flaviji će se priključiti njezin zaručnik Fabio Fognini, a Donni naša legenda Goran Ivanišević.

'Iako je ovo uvijek bio muški turnir, i mi tenisačice volimo doći u Umag, jer je ovo grad fantastične teniske atmosfere. Veselim se meču na umaškom ATP stadionu i ponovnom susretu s Flavijom. Bit će to jedinstveno iskustvo u mojoj dosadašnjoj karijeri, posebno i zato što ću na terenu biti s Goranom i Fabijom, a s njima nikad nije dosadno', poručila je Donna Vekić, trenutačno 95. tenisačica svijeta.

Za Flaviju Pennettu, danas 34-godišnju ikonu talijanskog tenisa, Umag će označiti povratak na teniske terene nakon što je potkraj prošle godine okončala karijeru, nedugo po osvajanju US Opena. Njezin životni i teniski partner je Fabio Fognini jedan od najvjernijih gostiju Umaga, miljenik talijanskih navijača i jedan od najkarizmatičnijih igrača na ATP Touru.

'Nakon što se u subotu 'osvetim' Agassiju za poraz prije 24 godine, bit će mi veliko zadovoljstvo zaigrati s Donnom u srijedu. Fabio mi je uvijek bio jedan od najdražih igrača, karakterom mi je dosta sličan, a Flavia je svoj najveći uspjeh postigla pri kraju karijere, kao što se i meni dogodilo u Wimbledonu. Imamo puno sličnosti i puno razloga za dobru tenisku zabavu, a umaški turnir je idealno mjesto i trenutak', rekao je Goran Ivanišević.

27. Konzum Croatia Open Umag održava se u Umagu od 15. do 24. srpnja, kada će se uz vrhunske teniske mečeve održati i bogati popratni gourmet i party program. Pokroviteljica turnira je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, a uz nju se u Umagu sredinom srpnja očekuju i brojne druge poznate osobe iz sportskog, gospodarskog i političkog života, kao i deseci tisuća ljubitelja tenisa iz Hrvatske i cijele Europe.