rasprodaja na maksimiru

I Dominik Livaković odlazi iz Dinama; polufinalist Lige prvaka želi ga u svojom redovima

11.01.2023 u 11:06

Bionic
Reading

Nakon Mislava Oršića, Dinamo bi ove zime trebao napustiti i drugi brončani sa SP-a u Katru, sjajni golman Dominik Livaković (28). Popularni Livi već je neko vrijeme 'na izlaznim vratima' Dinama, a sad je na Maksimir stigla ozbiljna ponuda za našeg reprezentativnog golmana

Dugo je Dominik Livaković (28) 'vagao' i čekao što bolju inozemnu ponudu. I proteklih je godina bilo interesa za jednog od najboljih europskih golmana, a nakon fantastičnih partija na SP-u u Katru jasno je da se Livi neće još dugo zadržavati na Maksimiru.

Spominjao se interes Bayerna i Manchester Uniteda, navodno je u igri bio i Ajax, no za sada za Livakovića nije bilo konkretnih ponuda koje bi zadovoljile njegove ambicije. A sada španjolski mediji tvrde kako je Villarreal, prošlogodišnji polufinalist Lige prvaka, krenuo po našeg 'vatrenog' golmana.

Naime, 'žuta podmornica' je prodala svog golmana, Argentinca Geronima Rullija, Ajaxu za oko osam milijuna eura te traže adekvatnu zamjenu. Istina, tu je iskusni Pepe Reina (40), no na El Madrigalu žele dugoročno rješenje, a to bi trebao biti baš Dominik Livaković.

Španjolski mediji tvrde kako Dinamo neće Livakovića pustiti za manje od 10 milijuna eura odštete, a prema Transfermarktu njegova je vrijednost čak 14 milijuna eura. No, u Villarrealu se nadaju da će 'modri' ipak malo popustiti, navodno su spremni ponuditi osam milijuna eura i određene bonuse.

Kako se sada čini, nakon Mislava Oršića, Dinamo će ove zime napustiti i drugi brončani sa SP-a u Katru. A Villarreal bi mogao biti baš klub 'po mjeri' Dominika Livakovića, stabilni je to španjolski prvoligaš koji se svake godine bori za Europu, a prošle je sezone igrao polufinale Lige prvaka...