ovo će teško odbiti

Na Maksimir je stigla nova nemoralna ponuda; Dinamo ostaje bez još jednog reprezentativca, ali zarada će biti nevjerojatna

10.01.2023 u 11:59

Bionic
Reading

Dinamo bi u ovom prijelaznom roku, nakon Mislava Oršića. mogao ostati bez još jednog reprezentativca. Na Maksimir je navodno već stigla 'nemoralna ponuda' koju je jednostavno nemoguće odbiti

Francuski mediji javljaju kako je Monaco krenuo u akciju te je Dinamu poslao ponudu za Josipa Šutala (22). Stasiti stoper 'modrih' bio je član hrvatske reprezentacije s kojom je na SP-u u Katru osvojio broncu, a već je neko vrijeme svima jasno da se neće dugo zadržavati na Maksimiru.

Svi su bili uvjereni da će Šutalo karijeru nastaviti u RB Leipzigu kao zamjena za Joška Gvardiola, no od toga - barem se sada tako čini - ipak neće biti ništa. Red Bull Leipzig navodno je odlučio Gvardiola zadržati u svojim redovima do kraja sezone, pa je i Šutalov transfer u Bundesligu 'zapeo'.

No, pojavio se novi kupac, francuski prvoligaš Monaco! 'Kneževi' su Chelseaju za 38 milijuna eura prodali braniča Benoita Badiashilea i sad intenzivno traže adekvatnu zamjenu. A kao prva opcija 'iskočio' je Josip Šutalo!

Monaco navodno već neko vrijeme prati Šutalov napredak, a nakon SP-a u Katru njegova je neosporna kvaliteta samo dobila dodatnu potvrdu pa su 'kneževi' odlučili krenuti u akciju.

Prema nekim informacijama čelnici Monaca spremni su Dinamu ponuditi čak 20 milijuna eura za Josipa Šutala, a pregovori bi uskoro trebali i započeti.

Realno, uz neke dodatne bonuse i postotak od sljedeće prodaje, Dinamo bi mogao 'dogurati' i do svote veće od 22 milijuna eura odštete za Šutala, a to je ponuda koja se jednostavno ne odbija. Jer bio bi to jedan od najvećih izlaznih transfera u povijesti kluba...