A GDJE JE MESSI?

I dalje na vrhu; umirovljeni Michael Jordan je najpopularniji!

24.04.2014 u 11:58

Bionic
Reading

I treću uzastopnu godinu Michael Jordan, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, izabran je za omiljenog sportaša među Amerikancima u anketi koju je sproveo Sports Business Journal

Iako je igračku karijeru završio travnju 2003. (prije 11 godina!) u 41. godini života, u dresu Washington Wizardsa, danas 51-godišnji Mr. Air Jordan još uvijek je popularan gotovo jednako kao i u doba dok je vladao NBA parketima u dresu Chicago Bullsa s kojima je osvojio šest titula NBA prvaka.

Drugi po popularnosti iza neponovljivog Jordana jest Peyton Manning, quarterback momčadi američkog nogometa Denver Broncosa. Treba reći kako je Manning pet puta proglašen za MVP-a lige, najviše od svih igrača u povijesti NFL-a. Uz to treba reći kako Manning drži i velik broj rekorda kada su quarterbackovi u pitanju.

Iza Jordana i Manninga slijede NBA zvijezde LeBron James i Kobe Bryant na trećem i četvrtom mjestu. I dok LeBron, zvijezda aktualnih prvaka Miami Heata, trenutačno kotira kao najbolji košarkaš svijeta 35-godišnji Bryant ovu sezonu želi što prije zaboraviti jer zbog dvije teške ozljede nije mogao pomoći svojim Lakersima.

Najbolje rangirani nogometaš na popisu je Lionel Messi na sedmom mjestu, dok je, primjerice, nogometaš Real Madrida Cristiano Ronaldo tek 19.

Ali s obzirom da je riječ o američkim novinama Sports Business Journal te o anketi koja je sprovedena među Amerikancima, loš plasman nogometaša nikoga ne čudi.