SCOLARI: TREBA IM ROBINHO

I Chelsea u banani: Izgubljeni pusti milijuni

13.02.2009 u 13:41

Bionic
Reading

Engleski nogometni prvoligaš Chelsea prošlu je natjecateljsku sezonu okončao s gubitkom od 65,7 milijuna funti, a objavljen je i intervju s Felipeom Scolarijem vođen dok je brazilski stručnjak još sjedio na klupi tog londonskog kluba

Trećina spomenutog iznosa, točnije 23,1 milijuna, odnosi se na odštete koje je vlasnik kluba Roman Abramovič morao isplatiti bivšim menadžerima Joseu Mourinhu koji je otpušten u rujnu 2007. i Avramu Grantu u svibnju 2008, objavljeno je u petak.

Također, gubitak od 65,7 milijuna funti predstavlja pad od 12 posto u odnosu na prošlu sezonu, a ovime se ukupni gubitak kluba povećao na 213,1 milijuna funti.

Bivši menadžer Chelseaja Luiz Felipe Scolari je u intervjuu za francuski magazin France Football, koji je vođen četiri dana prije njegova otpuštanja u ponedjeljak, a objavljen je u petak, izjavio da klubu nedostaje 'poseban igrač koji bi sam mogao ostvariti razliku na terenu'.

'U Chelseaju nemamo igrača koji sam može riješiti utakmicu i napraviti nešto magično na travnjaku. Takav igrač bi, primjerice, bio Robinho, jer on se ne boji driblinga i rizika. Chelsea je 'birokratska' momčad, to je stil igre mojih igrača, zato bi Robinho donio puno toga dobroga', rekao je Scolari

Na pitanje zašto ne koristi više napadača iz Obale Bjelokosti Didiera Drogbu, Scolari je kazao:

'S igračima koje imam, teško mi je naći mjesta za Drogbu. Ukoliko on i Anelka igraju u napadu, tko će biti na krilima, a tko u sredini? Morao sam birati između Drogbe i Anelke, a Drogbi trenutačno nakon ozljeda nedostaje samopouzdanja.'

Također, Scolari se potužio i na to da u Chelseaju nije imao tako dobar odnos s igračima kakav je imao dok je radio kao portugalski izbornik.

'Na treningu imam dobar odnos s igračima, ali ne tako dobar kao što je bio s portugalskom reprezentacijom. U Brazilu mi je također bilo jednostavnije, znao sam sve o svojim igračima. Ovdje nedostaje ta obiteljska atmosfera. Dok smo na terenu, sve je u redu, ali izvan njega nema ničega', zaključio je Scolari.