TU SU NEMOĆNI

I Bilićev gazda u strahu: Bojim se kako će mobitel uskoro zazvoniti

05.07.2016 u 10:32

Bionic
Reading

Sjajne igre francuskog reprezentativca i igrača West Hama Dimitrija Payeta (29) na Euru dodatno su razbuktale interes nogometnih velikana za njegovim uslugama i pitanje je hoće li Slaven Bilić uskoro ostati bez najboljeg igrača

Suvlasnik londonskog kluba David Gold kazao je da će West Ham učiniti sve kako bi Payet ostao među Čekićarima, ali i dodao da će ga teško zadržati ukoliko Barcelona ili Real Madrid pošalju ponudu.

'Iduće sezone želimo načiniti novi rezultatski iskorak i učinit ćemo sve da bismo ga zadržali. Međutim, ukoliko Barcelona ili Real pokucaju na naša vrata, to će biti teško', kazao je Gold.

Na pitanje je li već bilo kakvih poziva s Camp Noua ili Santiago Bernabeua, Gold je kazao: 'Moj mobitel još nije zazvonio, ali bojim se da uskoro hoće. Teško je očekivati da nitko neće poslati ponudu, posebice nakon njegovih sjajnih nastupa na Europskom prvenstvu.'

Payet je stigao u West Ham u srpnju 2015. iz Marseillea za 11 milijuna eura, a njegova sadašnja vrijednost kreće se oko 50 milijuna eura. Kako bi ga zadržali u svojim redovima, povećali su mu plaću. Payet je nedavno produljio svoj ugovor s West Hamom do 2021. godine te je postao najbolje plaćeni nogometaš kluba s tjednom plaćom od oko 155 tisuća eura.

'Premda možemo odlično zaraditi, nemamo potrebu prodati ga. No pitanje je što će se dogoditi kada završi Euro', dodao je Gold.

West Ham je u prošlosti bio klub koji je stvarao igrače, a potom ih prodavao. Frank Lampard, Rio Ferdinand, Joe Cole, Michael Carrick i Jermain Defoe samo su neki od nogometaša koji su započeli karijere na Upton Parku, a potom se selili u jače i ambicioznije sredine. Gold naglašava da su ta vremena prošlost.

'Želimo jaku i snažnu momčad. Stari West Ham se borio protiv klubova kao što su Burnley i WBA, no sada želimo biti konkurentni Arsenalu, Manchester Unitedu ili Manchester Cityju', kazao je na kraju Gold.