U F1 PAUZI

Hülkenbergu povijesna pobjeda na legendarnoj utrci!

14.06.2015 u 15:15

Bionic
Reading

Nico Hülkenberg iskoristio je vikend pauze u sezoni Formule 1 te na utrci izdržljivosti '24 sati Le Mansa' stigao do trijumfa u hibridu Porschea...

Porsche je stigao do trijumfa u Le Mansu po prvi put od 1998. godine te tako potvrdio da povratak u utrke izdržljivosti koji je započeo prošle sezone itekako ima smisla. Bila je to dvostruka pobjeda njemačkog proizvođača automobila, kojim je prekinuta dominacija Audija od čak pet uzastopnih trijumfa.

U automobilu broj 19 koji je prvi prošao ciljem važnu ulogu igrao je F1 vozač Force Indije, Nico Hülkenberg koji je iskoristio pauzu u prvenstvu, da bi nastupio za Porsche i došao do jednog od najvećih uspjeha u karijeri. Zajedno s njim, do trijumfa su stigli Earl Bamber i Nick Tandy. Trojica vozača dijelila su Porsche tijekom iscrpljujućih 24 sata vožnje.

Hülkenberg je postao prvi aktivni vozač Formule 1 koji je pobijedio na '24 sata Le Mansa' od 1991. godine kad su Herbert i Gachot slavili za Mazdu. Bio mu je to debi na ovoj utrci.

Na drugom mjestu završio je Porsche broj 17, za koji je između ostalih vozio i bivši F1 vozač Mark Webber, a Audijeva udarna postava (Lotterer/Treluyer/Fassler) morala se zadovoljiti tek trećim mjestom.

Toyota koja je prošle sezone s Buemijem i Davidsonom osvojila naslov u ukupnom poretku utrka izdržljivosti jako je razočarala tek šestim i osmim mjestom.