KAOS U REŽIJI LUĐAKA

Huligani obilježili nogometni četvrtak u Europi

22.10.2010 u 10:20

Bionic
Reading

Napuljska policija bilježi velike nerede, u Sofiji je ozlijeđeno nekoliko policajaca, u Skt. Peterburgu je zapaljena albanska zastava, a u Zagrebu su dobili batina švedski ragbijaši. To je samo dio sulude priče o nogometnom četvrtku u režiji podivljalih huligana

Policija u Napulju imala je pune ruke posla, mahom s domaćim huliganima koji su bokserima, noževima, palicama, ma svime što im je došlo pod ruku, napadali gostujuće kibice Liverpoola. Ozlijeđenih su pune bolnice, a uhićeni su napunili ionako krcate napuljske pritvore. Na jednoj od novinarskih konferencija policija je izložila boksere, bejzbolske palice, lance, noževe, zastave s mrtvačkim glavama i druge rekvizite napuljskih huligana. Ludnica na ulicama trajala je gotovo cijelu noć.

Nekako istodobno u Sofiji je policija imala težak posao primiriti navijače CSKA koji su frustracije zbog poraza od Rapida pokušali liječiti razbijanjem izloga i policijskih glava. Odmah nakon završetka utakmice, huligani su na stadionu zasuli policiju kamenjem i stolicama, a potom su se izgredi prenijeli na ulice, gdje su zapaljena dva policijska vozila, a jedna je policajac teže ozlijeđen. I u Bugarskoj su ulice gorjele cijelu noć.

Zagrebački huligani također su dio crne statistike. Istukli su švedske ragbijaše zamijenivši ih za navijače Bruggea. Nitko nije uhićen, a Šveđani su srećom prošli samo s lakšim ozljedama.

I u Rusiji je bilo problema. Osim  napada na Torcidu, huligani koji se nazivaju navijačima Zenita palili su na tribini albanske zastave, a među brojnim transparentima dominirao je onaj s četiri S. Sasvim je jasno da je i tamo utjecaj srpskih navijača u najmanjoj mjeri solidan. Srećom, barem je policija na kraju uspjela zaštititi navijače Hajduka.