NA PRISAVLJU SE OPRAVDAVAJU

HTV ostao bez slike s utakmice Unirea - Hajduk

25.08.2010 u 17:28

Bionic
Reading

Iako su prošlog tjedna na HTV-u napravili sve kako bi gledatelji u Hrvatskoj vidjeli u izravnom prijenosu utakmice obaju hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europsku ligu, ovog puta pretplatnici ipak neće vidjeti dvoboj Splićana

Hrvatska radio-televizija poslala je priopćenje vezano uz nemogućnost emitiranja prijenosa uzvratne utakmice četvrtog pretkola Europske lige između Unireje i Hajduka. Prenosimo ga u cijelosti, a poslao ga je glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić:

'HTV je ranije osigurao TV prava za prijenos uzvratne utakmice između Uniree i Hajduka. Međutim, u ponedjeljak 23. kolovoza dobili smo informaciju od agencije SPORTFIVE da oni nisu u mogućnosti isporučiti prava na tu utakmicu, i to uslijed problema kroz koje prolazi nogometni klub Unirea (poznato je da je nedavno klub ostao bez praktički cijele rukovodeće strukture).

Nakon toga je HTV pokušao riješiti pitanje prijenosa u izravnim kontaktima s rumunjskim klubom. Danas popodne je definitivno izgubljena mogućnost TV prijenosa utakmice, a prema našim informacijama, nije predviđena nikakva TV produkcija tog susreta pretkola Europske lige, dakle TV signala neće biti ni za rumunjsko ni za inozemno tržište.

Iz ovoga je vidljivo da na nastalu situaciju HTV nije mogao utjecati. Možemo najaviti da je HTV osigurao prava prijenosa za sve utakmice u skupini Europske lige. Ujedno podsjećamo da će radijskog prijenosa sutrašnje utakmice iz Bukurešta biti na Drugom programu Hrvatskog radija.'