RED BULL CRASHED ICE

Hrvoje Starjački osvojio Arenu i naslov najboljeg klizača

23.01.2011 u 21:11

Bionic
Reading

Finale Red Bull Crashed Ice natjecanja bilo je veličanstveno. U fenomenalnom dekoru prepune Arene mladi Hrvoje Starjački pobijedio je u finalu Jana Žižanovića za treptaj oka i dokazao da je trenutno najspremniji i najbrži klizač u Hrvata

Hrvoje Starjački od nedjelje nosi naslov najboljeg hrvatskog ledolomca i to nakon što je u velikom finalu, u rasprodanoj Areni, nadvisio svog konkurenta za tron Jana Žižanovića. Završna utrka Red Bull Crashed Ice natjecanja održana je u pauzi između druge i treće trećine hokejaške utakmice Medveščaka i Vienna Capitalsa, i 15.000 navijača imalo je prigodu vidjeti nevjerojatno uzbudljivu utrku koju je 24-godišnji Hrvoje dobio doslovce za nekoliko stotinki bolje vrijeme.

U samom odbrojavanju koje je označavalo start utrke dojam je da je 21-godišnji Jan startao za sekundu brže, no suparnik ga je do kraja prvog dijela staze i okreta sustigao, te otklizao do pobjede kojoj se uoči kvalifikcija nije nadao. Porazio je sve profi i bivše hokejaše, te kao amater, doslovce entuzijast koji voli klizanje i hokej, zaslužio odlazak u nizozemski Valkenburg, gdje će se nastaviti borba za svjetskog prvaka.

Tako je velikim spektaklom završen prvi ikad održani Red Bull Crashed Ice u Hrvatskoj. Dva dana natjecanja obilježila su iznenađenja, konačni trijumf Hrvoja Starjačkog i veliki interes ljubitelja extreem sportova koji su pohodili Arenu u zaista velikom broju. Tako je mladi Zagrepčan postao nasljednik puno poznatijeg imenjaka Hrvoja Appelta, bivšeg hokejaša Medveščaka, danas poznatog i priznatog novinara, u ovoj prilici i suca na natjecanju, koji je pobjedama na strmim i neravnim ledenim stazama u Europi i SAD-u zaslužio status legende tog adrenalinskog sporta.