DISKAŠ U PROBLEMU

Hrvatskom rekorderu rigorozna kazna zbog dopinga!

01.10.2014 u 11:15

Bionic
Reading

Hrvatski rekorder u bacanju diska i osvajač zlata na MI u Mersinu 2013. Martin Marić (30) dobio je suspenziju od dvije godine zbog pozitivnog dopinškog testa na prvenstvu Hrvatske u atletici održanom u Varaždinu 13. srpnja, objavio je u srijedu Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping

'Atletičar Martin Marić dobio je suspenziju od dvije godine. Odluka je to Stegovnog vijeća za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) donesena na sjednici održanoj 10. rujna 2014. godine. Martinu Mariću je, nakon provedenog testiranja na Prvenstvu Hrvatske u atletici održanom u Varaždinu 13. srpnja 2014., u uzorku urina utvrđeno prisustvo anaboličkog agensa ostarina i njegovih metabolita (kategorija S1.2 ostala anabolička sredstva iz Popisa zabranjenih sredstava).

Kao sportaš nije osigurao da u njegovo tijelo ne dospije zabranjena tvar čime je prekršio Pravilnik za borbu protiv dopinga HZTA. Izrečena kazna ističe mu 5. kolovoza 2016., do kada je Mariću zabranjeno nastupanje i sudjelovanje na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima', priopćio je Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping.