POVIJESNA BERBA

Hrvatskoj se smiješi najmanje pet zlatnih medalja u Riju!

12.08.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Nakon za našu olimpijsku delegaciju fantastičnog šestog dana Olimpijskih igara tijekom kojeg su braća Sinković osvojili zlato, postaje jasno da bi Rio mogao biti mjesto povijesne hrvatske berbe najsjajnijih medalja...

Hrvatska je zaista u odličnoj poziciji na Olimpijskim igrama. Drugim osvojenim zlatom našla se naša zemlja među 20 najuspješnijih delagacija u Riju, što je doista čudesno s obzirom na broj stanovnika te minimalna ulaganja u domaći sport. Igre nisu ni na svojoj polovici, a mi smo već dobili još jedan dokaz da je naša zemlja nepresušni izvor sportskih talenata.

No, zlata Glasnovića i braće Sinković nisu kraj, nego tek početak hrvatske berbe medalja. Tri najsjajnije medalje hrvatski su rekord s prethodnih Igara u Londonu koji je sada definitivno ugrožen. Imamo još četri izuzetno jaka aduta za olimpijsku pobjedu te još barem šest prilika za iznenađujući trijumf.

Naravno, najviše se očekuje od Sandre Perković koja je dominantna figura u bacanju diska i poput braće Sinković trebala bi to potvrditi i u Riju. Zlato se također smiješi u jedrenju, jer Tonči Stipanović te Šime Fantela i Igor Marenić vode u svojim disciplinama sredinom natjecanja i djeluje odlučno otići do kraja. Ne zaboravimo ni Damira Martina koji je izborio polufinale samaca kao najbrži veslač i sa zanimanjem očekujemo rasplet njegove završne utrke ovog vikenda.

Osim Sandre, Martina i jedriličara, tu su još rukometaši i vaterpolisti koji mogu otići do kraja, boksač Filip Hrgović te sestre Zaninović u teakwondou koji imaju solidne izglede doći do zlata, a tko zna što nam spremaju Blanka Vlašić, Sara Kolar i ostali atletičari.

Pali rekordi do kraja Igara ili ne, sigurno je da ćemo uživati u krasnim nastupima hrvatskih sportaša, a Rio pamtiti još dugo...