TO NE BI BILO DOBRO

Hrvatskoj prijeti ružan scenarij; evo što će se dogoditi ako naši nogometaši nastave gubiti u Ligi nacija

14.09.2018 u 16:58

Bionic
Reading

U slučaju lošeg nastupa u Ligi nacija hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijama za Euro 2020. ne bi imala status nositelja

Viceprvaci svijeta na katastrofalan način su krenuli u novo natjecanje pod okriljem Uefe. U Elcheu su Dalićevi izabranici stradali sa 6:0 od Španjolske.

Naši dečki zaslužili su kredit zbog svega što su napravili na nedavnom Mundijalu, ali loši rezultati u Ligi nacija mogli bi donijeti još neke probleme za hrvatsku reprezentaciju.

Naime, u A skupinama Lige nacija je 12 nacionalnih sastava, a Uefa je uvela pravilo da se jakosne skupine ždrijeba kvalifikacija za Euro 2020. određuju na osnovi plasmana u Ligi nacija, a ne Uefina koeficijenta.

To znači da će dvije najlošije reprezentacije iz A skupina Lige nacija ispasti iz kruga nositelja u ždrijebu, koji se održava 2. prosinca u Dublinu.

  • +9
Liga nacija, skupina 4: Španjolska - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Pablo Garcia/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

Nadajmo se da ćemo taj scenarij izbjeći u sljedeće tri utakmice (dvije s Engleskom i jedna sa Španjolskom).

Inače, ždrijeb kvalifikacija za Euro formirat će po pet skupina sa pet i sa šest momčadi. Kvalifikacije se igraju od 21. ožujka do 19. studenog 2019. godine, a ostala će mjesta popuniti reprezentacije kroz playoff Lige nacija u ožujku 2020.

Mi smo već pisali i o apsurdu Lige nacija prema kojem teško da Hrvatskoj može pobjeći plasman na Euro 2020., a o tome više čitajte OVDJE.