Pojačanje za 'Vatrene'?

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji stiže prinova iz Argentine? HNS u lovu na veznjaka kojeg žele još dvije reprezentacije

08.10.2019 u 14:56

Bionic
Reading

Matko Miljević rođen je u Miamiju, roditelji su mu Argentinci, a djed Hrvat

Matko Miljević je 170 centimetara visoki ofenzivni veznjak kojeg s 18 godina žele čak tri reprezentacije. Miljević može birati hoće li nastupati za Hrvatsku, Argentinu ili SAD. Matku je djed Hrvat iz Banjaluke i on je zatražio hrvatsko državljanstvo jer mu je san jednoga dana igrati u Europi.

Mladi veznjak rođen je u Miamiju, a roditelji su mu Argentinci. Ove sezone je odigrao tri utakmice za Argentinos Juniorse i zabio jedan gol u pobjedi 1:0 protiv Gimnasije La Plate. Ranije je nastupao za U-18 i U-20 reprezentacije Argentine, a sada je dobio poziv i od izbornika U-20 američke reprezentacije Taba Ramosa. Interes pokazuje i HNS pa je pred Matkom teška odluka.

'Tab mi je rekao da me želi i drago mi je da je zainteresiran. Htio sam igrati za SAD i još uvijek želim, ali ne ovisi to sve o meni', rekao je Matko pa dodao:

'Miran sam iako me žele tri reprezentacije. Znam da moram donijeti odluku i ta odluka će biti moja, iako mi je jako važno i mišljenje obitelji'.

Kako je uopće došlo do ove situacije? Matkovi roditelji su 2001. godine otišli iz Argentine zbog loše financijske situacije i velike gospodarske krize. Doselili su u Miami i iste godine dobili Matka. Godinu dana kasnije ipak su se vratili u Argentinu gdje je Matko napravio prve nogometne korake i kao devetogodišnjak se priključio Argentinos Juniorsima za čiju prvu ekipu danas nastupa.

Matko je u nekom od ranijih intervjua rekao i kako mu je uzor Christian Pulisic koji je također bio na radaru HNS-a neko vrijeme, no odbio je mogućnost nastupa za Hrvatsku i zaigrao za SAD. Matko se još ipak nije odlučio.

'Samo godinu dana sam živio u SAD-u pa se više osjećam kao Argentinac. Odigrao sam nekoliko utakmica za U-16 reprezentaciju SAD-a, ali još nisam donio odluku o državljanstvu jer su me zvali i iz Hrvatske. Obećao sam svojem djedu da ću razmisliti i o toj opciji', priznao je Miljević čiju odluku bismo ubrzo trebali saznati.