VELIKA PRILIKA

Hrvatskoj na putu do finala ekipe koje nikad nisu osvojile ništa!

24.06.2016 u 11:44

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija možda je izvukla najtežu moguću trećeplasiranu momčad u osmini finala, no ako prođe Portugal, otvara se put prema finalu...

Pobjeda Čačićeve izabrane vrste protiv Španjolske u Bordeauxu bila je i važnija nego se u prvi mah činilo. Naime, poslali su naši 'Furiju' u brutalan dio ždrijeba na putu prema finalu, a sebe među ekipe s kojima se definitivno može igrati.

Engleska, Francuska, Njemačka, Španjolska i Italija međusobno će se morati 'potući' za jedno mjesto u finalu. Čak 20 velikih trofeja osvojile su zajedno ove reprezentacije (11 SP-a, 9 Eura), a uoči turnira bile su pet glavnih favorita za titulu.

S 'hrvatske' strane ždrijeba nitko nije nikad osvojio ništa! Našima je dakle otvoren put do finala, kao uostalom i drugim manje uglednim reprezentacijama kojima se takav rasplet događaja nedvojbeno također sviđa. No, Hrvatska je pokazala najviše u grupnoj fazi Eura i ima se pravo nadati odlasku daleko, sve do finala europske nogometne smotre. Ne bi bilo veliko iznenađenje da se to dogodi.


Jedini ozbiljan problem za naše nalazi se na samom početku. Portugal je od svih ekipa u hrvatskom dijelu ždrijeba najugledniji. Igrao je u finalu Eura 2004. godine, tri puta u polufinalu, a na SP-u se može kao i naši pohvaliti osvajanjem trećeg mjesta, 1966. godine u Engleskoj.

Hrvatska se tako nalazi jedan korak od velike nogometne euforije. Ako Modrić, Perišić, Rakitić i društvo pošalju u subotu Ronalda kući, amibicije će biti na vrhuncu, a istrčavanje hrvatske reprezentacije 10. srpnja na Saint Denisu realna mogućnost...