PRIJATELJSKI OGLED

Hrvatski vaterpolisti svladali Mađarsku

11.01.2012 u 21:01

Bionic
Reading

U posljednjem pripremnom susretu uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Eindhovenu, hrvatska vaterpolska reprezentacija je u Varaždinu pred 500-tinjak gledatelja pobijedila aktualne olimpijske pobjednike Mađare 12:10 (4:1, 2:4, 3:3, 3:2)

Mađđarski vaterpolisti doputovali su u Varaždin kako bi trenirali s hrvatskim vaterpolistima, a u sklopu priprema za svjetsku ligu Hrvatska i Mađarska su odigrali prijateljski ogled.

Hrvatsku su do pobjede protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta predvodili Frano Karač sa četiri, te Sandro Sukno sa tri gola, po dva gola zabili su Miho Bošković i Samir Barać, a jedan Petar Muslim. Strijelci za mađarsku vrstu bili su Gergo Katonas (3), Gergely Kiss (2), te Norbert Madaras, Bela Torok, Norbert Hosnyanszky, Denes Varga i Tamas Kasas.

Hrvatski izbornik Ratko Rudić je nakon utakmice bio zadovoljan pobjedom, ali i naglasio kako je bilo dosta slabosti u našoj obrani. "Bila je to odlična provjera uoči početka EP-a. Ova utakmica je pokazala naše dobre strane, ali i neke slabosti, ponajviše u obrani," kazao je Rudić dodavši kako je bio najviše zadovoljan realizacijom igrača više.

Hrvatska na EP-u u Eindhovenu brani prvo mjesto osvojeno prije dvije godine u Zagrebu, a prvenstvo otvara 16. siječnja utakmicom protiv Rumunjske.