Kvalifikacije za Olimpijske igre

Hrvatski vaterpolisti oglasili se nakon dramatičnog poraza protiv Crne Gore; prilika za popravni slijedi već danas, a zna se i tko je protivnik

21.02.2021 u 08:19

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti propustili su prvu priliku za plasman na OI u Tokiju, izgubivši na peterce od Crne Gore, pa će za vizu za OI u nedjelju u 14 sati morati pobijediti Rusiju

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je poražena u polufinalu olimpijskih kvalifikacija u Rotterdamu nakon peteraca od Crne Gore s 12:14 (2:3, 3:2, 4:3, 1:2 - 2:4) i u nedjelju će za plasman na OI u Tokio igrati s Rusijom, koja je izgubila od Grčke 10:13.

Hrvatski vaterpolisti propustili su prvu priliku za plasman na OI u Tokiju, izgubivši na peterce od Crne Gore, pa će za vizu za OI u nedjelju u 14 sati morati pobijediti Rusiju.

U vrlo izjednačenoj utakmici, Hrvatska je krajem treće četvrtine stigla do minimalne prednosti uoči zadnje dionice igre. Luka Bukić je pogodio za vodstvo 10:9 dvije i pol minute prije kraja, ali Perković izjednačava na 10:10 24 sekunde prije sirene, pa je pobjednika odlučivalo raspucavanje peteraca. U ruletu peteraca Fatović je pogodio vratnicu, a crnogorski vratar Lazović je obranio šut Bukića.

Od hrvatskih igrača najviše, točnije tri zgoditka upisali su Bušlje i Bukić, potom Vukičević dva, a po jedan Joković i Fatović. Među Crnogorcima dva zgoditka upisali su Popadić, Vidović i Ukropina.

'Nažalost nismo uspjeli iz prvog pokušaja, međutim sutra imamo još jednu priliku izvaditi vizu za Tokio. Danas smo igrali jako dobro, međutim zaista nismo imali sreće. Nakon obranjena tri šuta s igračem manje oni su nakon odbijanaca ipak uspjeli ugurati loptu u našu mrežu. To je na ovakvim utakmicama strašno puno. Imali smo i vodstvo, no nažalost ovo su jako iscrpljujuće utakmice te nismo uspjeli povećati vodstvo. Niti kod peteraca sreća nikako nije okrenula na našu stranu. Sutra imamo još jednu priliku. U ovom trenutku još ne znamo suparnike, je li to Rusija ili Grčka, no nama je to potpuno svejedno. Mi imamo samo jedan zadatak, tko god bio u bazenu s nama, izvaditi svoju vizu za Olimpijske igre", rekao je Mile Smodlaka, pomoćni trener reprezentacije, dok vratar Marko Bijač također žali zbog poraza:

'Nažalost nismo uspjeli u prvoj prilici osigurati Olimpijske igre. Borili smo se od početka do kraja i nemamo što jedan drugome za zamjeriti. Mogli smo uzdignute glave napustiti bazen danas. Oni su jednostavno bili sretniji i spretniji. Čestitam im na plasmanu. A nama ostaje sutrašnja utakmica, vjerujem da ukoliko odigramo jednako skoncentrirano kao i danas, da ćemo izboriti svoju vizu za Tokio.'