Nije išlo po planu

Hrvatski vaterpolisti ne gube nadu nakon šokantnog poraza od Australije: 'Suđenje je bilo takvo kakvo je, ali imamo kvalitetu da se izvučemo'

  • Autor: S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 27.07.2021 16:48
  • Objavljeno 27.07.2021 u 16:48

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Marcel ter Bals

Hrvatska je u drugom kolu olimpijskog turnira neočekivano poražena od Australije, a svoje su viđenje nakon utakmice ponudili izbornik Ivica Tucak i Loren Fatović

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon neočekivanog 8:11 poraza od Australije u 2. kolu olimpijskog turnira kazao je kako je to dobra lekcija njemu i njegovim igračima.

'Ovim porazom smo si dosta zakomplicirali život u Tokiju, ali još imamo tri utakmice u skupini. Danas smo zasluženo izgubili, ušli smo u ritam koji nam nije odgovarao, razbranili njihovog golmana... Turnir je još dug, ali ovo nam je dobra lekcija. Već će nam utakmica protiv Crne Gore dati određene odgovore. Ključ poraza je sterilna igra u napadu koja je bila uvjetovana jakim fizičkim presingom Australije. U obrani smo primali neka čudna isključenja, ali 'škripala' je igra prema naprijed. Čak smo i razbranili njihovog golmana. Moramo se čim prije 'resetirati', vratiti u turnir, jer za dva dana nas čeka nova, još teža utakmica. Ako se i ta izgubi, iamo još Srbiju i Španjolsku... Činjenica je da smo se doveli u situaciju koju nismo očekivali i koja nije komforna. No, vjerujem da imamo snage i kvalitete izvući se iz nje', izjavio je Tucak.

'Nije se završilo onako kako smo zamišljali, no dobra stvar je to što imamo vremena za ispravak. Nismo igrali dobru obranu kao niti igrača manje. Radili smo neke neshvatljive pogreške iz kojih su oni zabijali lagane golove. Kriteriji suđenja su takvi kakvi jesu, što smo znali. Australija je danas uzela zaslužena dva boda, no mi ćemo sigurno pronaći snagu i izvući maksimum kako bi prošli skupinu. Kvalitetu koja nam je potrebna da se izvučemo iz ove teške situacije mi imamo', naglasio je Loren Fatović.

Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Crne Gore u četvrtak u 8.30 sati.