zaslužio je ovu priliku

Hrvatski trener preuzeo klupu posrnulog turskog velikana; ovo će biti veliki izazov

02.02.2024 u 08:12

Bionic
Reading

Tomislav Mijatović (49) novi je trener Anadolu Efesa te će momčad nekadašnjeg prvaka Europe voditi do kraja ove sezone u kojoj turski velikan baš i ne briljira

Podsjetimo, Tomislav Mijatović (49) je u Anadolu Efes stigao iz zagrebačke Cibone još 2010. godine kao pomoćnik Velimira Perasovića i od tada je kontinuirano u klubu.

Sad će Mijatović preuzeti momčad nakon što je Erdem Can dobio otkaz zbog loših rezultata. Anadolu Efes je ove sezone u Euroligi loš, ima omjer od devet pobjeda i čak 15 poraza te je treća najgora momčad na ljestvici.

Klub je objavio kako će Mijatović voditi momčad do kraja sezone i to nakon što je punih 14 godina bio pomoćnik trenerskim velikanima kao što su Velimir Perasović, Dušan Ivković i Ergin Ataman.

'Od te 2010. godine, kada sam stigao u Istanbul kao pomoćnik Perasoviću, prošao sam puno toga i naučio još više. Meni osobno je nevjerojatna stvar što sam imao priliku raditi s takvim vrhunskim trenerskim imenima, od Perasovića, preko Ivkovića, Mahmutija, Sarice, pa do Atamana', prisjetio se u ekskluzivnom razgovoru za tportal Tomislav Mijatović te istaknuo:

'Dobio sam priliku raditi u velikom klubu i mogu reći da sam imao veliku sreću doći u ovakav klub.'

Anadolu Efes je 2021. i 2022. godine osvajao košarkašku Euroligu, ali ove sezone turski velikan ne briljira. Mijatović će na klupi Efesa debitirati danas u 25. kolu Eurolige (18.30 sati) na domaćem terenu protiv Milana.

Standings provided by Sofascore