oduševio ga messi

Hrvatski trener bio na El Clasicu i zbog jednog detalja ostao u čudu

24.04.2017 u 11:55

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni trener Zlatko Dalić, koji je u siječnju otišao s klupe Al Aina, dane do novog trenerskog angažmana koristi i za praćenje najvećih svjetskih dvoboja. Tako je u nedjelju bio u Madridu na El Clasicu koji je završio pobjedom Barcelone 3:2 nad Realom

Hrvatski nogometni trener i bivši nogometaš Zlatko Dalić nakon tri godine vođenja Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata odlučio se na prekid suradnje. U tom je razdoblju s klubom ostvario odlične rezultate, osvojio je prvenstvo, kup i superkup, te igrao u finalu azijske Lige prvaka.

No ovosezonsko ispadanje u istom natjecanju dovelo je do nezadovoljstva kod trenera pa je tako Dalić predložio prekid suradnje i vratio se u Europu.

Naravno, dok čeka novi angažman, hrvatski trener prati što se događa na nogometnim terenima, a uživo prati i najveće okršaje. Tako je ovog vikenda bio u Madridu i gledao sjajni El Clasico u kojem je Barcelona pobijedila Real 3:2 i vratila se (s utakmicom manje) na vrh La Lige. 

'Vrhunska utakmica puna trke, tempa i otvorena na obje strane, pogotovo nakon prvoga gola Reala. Čudi me što nije bili puno taktičke sputanosti, igralo se otvoreno i na gol više', javio se za tportal.hr Zlatko Dalić u ponedjeljak iz Madrida i poslao prve dojmove.

  • +5
El Clasico: Real Madrid - Bracelona 2:3 Autor: Susana Vera

'Gledao sam Barcu protiv Pariza i za razliku od te utakmice, ovdje je Messi bio puno aktivniji, motiviraniji, rastrčaniji. Pogotovo nakon sto je bio srušen i udaren u lice u prvom poluvremenu izgledao je kao da su ga naljutili. Naravno da je Messi s dva gola bio ključni igrač, ali i naš Rakitić je zabio sjajan gol i asistirao Messiju za prvi i bio jako dobar u fazi obrane gdje je pratio ofenzivnoga Marcela. Luka Modrić igrao je dobro, puno trčao, tražio igru, pokušavao povezati igru Reala.'

Uz dva Hrvata, jer Kovačić je dobio priliku u samoj završnici, Dalić je izdvojio još dva igrača.

'Posebna su priča derbija oba vratara koji su zaustavili i sjajno reagirali u nekoliko situacija. Pogotovo Ter Stegen koji je obranio par zicera i održao svoju ekipu u životu u tim trenucima.'

Posebna je priča i atmosfera na stadionu, Santiago Bernabeu bio je pun do posljednjeg mjesta.

'Da, uistinu sjajan ambijent. Iako su klubovi, pa i navijači veliki rivali, na tribinama je bilo i puno navijača u Barceloninim dresovima, izmiješanih s domaćima, bez ikakvih problema i incidenata', završio je Dalić.