STRAH OD TERORISTA

Hrvatski tinejdžeri krenuli u Istanbul: Roditelji su uznemireni!

13.12.2016 u 10:56

Bionic
Reading

Darko Kunce, HKS-ov koordinator za sve mlađe uzraste, najavio je za tportal.hr predstojeće Europsko prvenstvo za košarkaše ispod 18 godina koje se od 16. prosinca igra u turskom Samsunu. Poznato je kako zbog terorističkih napada u Turskoj, pogotovo u Istanbulu, vlada psihoza među ljudima...

Ove srijede hrvatska košarkaška selekcija U18 preko leti u Istanbul, grad u kojem je prije nekoliko dana u dvostrukom terorističkom napadu kod stadiona Bešiktaša, život izgubilo 38 ljudi dok je njih 166 je ozlijeđeno. Nema sumnje kako su roditelji košarkaša tinejdžera s pravom zabrinuti i među njima je posljednjih dana bila prava pomutnja. No kako je Kunce potvrdio za tportal.hr o mogućoj novoj odgodi turnira (ljetos je EP odgođeno zbog državnog udara!) - koji se igra u gradu Samsunu smještenon na Crnom moru - Fiba ipak nije ozbiljno razmišljala.

'Svakako da nije svejedno voditi ovu mladu selekciju u Istanbul, ali nakon prepiske s Fibom, koja je trajala zadnja tri, četiri dana, donesena je odluka kako će se turnir održati. Dobili smo garancije od Fibe kako 'je u gradu domaćinu Samsunu sve pod kontrolom', što god to značilo', za tportal.hr kazao je Darko Kunce, HKS-ov koordinator za sve mlađe uzraste dodavši:

'Roditelji tih 12 dječaka su jasno uznemireni i zabrinuti, ali su isto tako shvatili kako odlazimo na put jer u Tursku dolaze i sve ostale selekcije. Nije ugodno, ali sutra (srijeda) krećemo iz Sarajeva na put prema Istanbulu od kuda ćemo tri sata kasnije krenuti avionom put Samsuna, grada udaljenog oko 500 km od Istanbula', dodao je Dubrovčanin Kunce.

Kada je riječ o očekivanjima na EP-u ove mlade selekcije (u skupini smo sa Španjolskom, Italijom i Švedskom) koju vodi bivši košarkaš Marijan Mance, Kunce je rekao:

'Riječ je o zanimljivoj selekciji iz koje u perspektivi možemo dobiti nekoliko potencijalno ozbiljnih igrača. Teško je prognozirati što u Turskoj možemo ostvariti jer smo imali kratke pripreme te usto imamo velikih problema s ozljedama. Naime, otpao je startni playmaker Mate Kalajžić iz Splita, a s manjim ozljedama na EP su otišla dva naša igrača od 210 cm, Lovro Buljević i Krešimir Ljubičić. Ukratko, nismo zadovoljni u kakvom stanju odlazimo na EP, ali očekujemo vrlo izjednačen turnir na kojem nas u sedam dana čeka šest utakmica tako da je sve moguće.'