us open

Hrvatski tenisači uspješni u mješovitim parovima; Dodig i Chan love treću uzastopnu titulu na Grand Slamovima ove sezone

31.08.2019 u 09:18

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači Mate Pavić i Ivan Dodig sa svojim su partnericama, Kanađankom Gabrielom Dabrowski, odnosno Tajvankom Latishom Chan, bili uspješni u susretima 1. kola mješovitih parova na posljednjem ovogodišnjem Grand Slam turniru, US Openu u New Yorku

Pavić i Dabrowski, koji su postavljeni za druge nositelje, u susretu su 1. kola nadigrali Hrvaticu Dariju Jurak i Novozelanđanina Marcusa Daniella 6-2, 6-2, dok su četvrti nositelji Dodig i Chan svladali Španjolku Mariju Jose Martinez Sanchez i Britanca Neala Skupskog 6-4, 6-3.

Pavić i Dabrowski, koji su zajedno osvojili Australian Open prošle godine te gubili finala Roland Garrosa lani i ove godine od Dodiga i Chan, za suparnike će u 2. kolu imati američke predstavnike, i to pobjednike susreta između Danielle Collins i Nicholasa Monroea protiv Hayley Carter i Jacksona Withrowa.

Dodig i Chan, koji su u lovu na treći uzastopni naslov, nakon što su ranije ove godine osvojili Roland Garros i Wimbledon, u 2. će kolu igrati protiv boljih iz susreta u kojemu će naš Franko Škugor s Rumunjkom Ralucom Olaru igrati protiv Čehinje Lucie Hradecke i Novozelanđanina Artema Sitaka.