bravo za poljička

Hrvatski tenis proživljava blistave trenutke u Wimbledonu; imamo igrača u finalu, te ponovljeni uspjeh Ivana Ljubičića i Marija Ančića

08.07.2022 u 16:04

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Mili Poljičak plasirao se u finale Wimbledona u konkurenciji juniora, on je u polufinalu sa 7-5, 6-2 svladao Španjolca Pabla Rodenasa.

Mladi Splićanin, koji će za pet dana napuniti 18 godina, dominirao je gotovo čitavim tijekom susreta protiv Rodenasa. U prvom je setu poveo sa 4:1 te imao 'break-loptu' za vodstvo od 5:1, no tada je uslijedilo jedino krizno razdoblje u meču za našeg igrača. Španjolac je spasio taj gem, zatim i vratio 'break' zaostatka pa poravnao na 4:4.

Srećom, tu se zaustavio negativan niz Poljička, koji je prvi set mogao riješiti i u 10. igri kada je imao dvije vezane set-lopte na servis Španjolca. Ipak, Rodenas je uspio poravnati na 5:5, ali kod vodstva Poljička od 6:5 naš je igrač ponovno izvršio pritisak na početni udarac suparnika koji je na treću set-loptu napravio dvostruku servis pogrešku za 7:5.

U drugom setu Poljičak je brzo odjurio do 3:0, da bi kod rezultata 5:2 još jednom oduzeo servis Rodenasu i tako ostvario najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Poljičak je treći Hrvat koji je stigao do finala juniorskog Wimbledona, 1996. je Ivan Ljubičić izgubio od Vladimira Volčkova, a 2000. Mario Ančić od Nicolasa Mahuta.

Za naslov juniorskog wimbledonskog pobjednika borit će se protiv Amerikanca Michaela Zhenga koji je sa 6:3, 3:6, 7:6 (7) svladao Španjolca Martina Landalucea.