ČETVRTFINALE!

Split je uvijek imao vrhunske tenisače. Novo ime je Mili Poljičak, 17-godišnjak koji briljira u Wimbledonu

06.07.2022 u 17:20

Bionic
Reading

Novu pobjedu upisao je 17-godišnji hrvatski tenisač Mili Poljičak koji se plasirao u četvrtfinale juniorskog dijela turnira u Wimbledonu

Splitski tenisač pobijedio je sa 6-2, 7-5 Amerikanca Sebastiana Gorznyja u osmini finala.

Meč je počeo breakom Hrvata, inače petog juniora na svijetu, nakon čega je Poljičak još jednom uzeo servis suparniku za vrlo lakih 6-2 u prvom setu.

U uvodnom gemu drugog seta Amerikanac se nekako izvukao iz problema, no break je Poljička uslijedio kod 1-1. Ipak, Gorzny se nije predavao te je vratio izgubljeni servis kod 2-3 i potom je svaki tenisač držao svoj početni udarac do 5-5.

Tada Poljičak radi ključni korak prema pobjedi. Koristi drugu break loptu u tom gemu za vodstvo 6-5 i potom osvaja servis gem za pobjedu bez izgubljenog poena.

Ukupno je Poljičak iskoristio četiri od čak 12 break šansi, dok je Amerikanac imao tri takve prilike i iskoristio je samo jednu.

U četvrtfinalu mladi će hrvatski tenisač igrati protiv Švicarca Kiliana Feldbauscha, inače šestog nositelja. U osmini finala Feldbausch je svladao Blockxa iz Belgije sa 6-7(5), 6-2, 6-0.

Podsjetimo kako je Poljičak prošle godine igrao četvrtfinale juniorskog Wimbledona gdje ga je zaustavio kasniji pobjednik Amerikanac Samir Banerjee.

Wimbledon, osmina finala juniora:

Mili Poljičak (Hrv/3) - Sebastian Gorzny (SAD) 6-2, 7-5