masters 1000

Hrvatski tenis neće imati predstavnika u Indian Wellsu; neuništivi veteran Ivo Karlović 'zapeo' je u posljednjem kolu kvalifikacija

06.10.2021 u 22:37

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović (ATP - 200.) nije se uspio plasirati u glavni ždrijeb Masters 1000 turnira u američkom Indian Wellsu, gdje ga je u srijedu u dvoboju 2. kola kvalifikacija pobijedio Ekvadorac Emilio Gomez (ATP - 174.) 6-3, 7-6 (7) nakon 91 minute igre

Emilio Gomez je prednost 'breaka' u prvom setu stekao u drugom gemu, kad je Ivo Karlović prvi put servirao. Hrvatski 42-godišnji veteran je imao jednu priliku za 'break' u petom gemu, ali je ona ostala neiskorištena.

U drugom setu nijedan od tenisača nije došao u priliku ugroziti servis suparnika. Tako je odluka pala u 'tie-breaku' u kojem je Karlović poveo 3-1, imao i prednost od 5-3, ali ju nije uspio pretvoriti u set.

Kod vodstva Gomeza 6-5 asom je spasio prvu meč-loptu, a potom došao i do set-lopte, ali je ekvadorski tenisač pogodio dobar prvi servis. Na drugu meč-loptu Karlović je nakon dobrog prvog servisa poslao relativno lagani volej u mrežu.

Za 29-godišnjeg Ekvadorca će ovo biti debi u glavnom ždrijebu turnira u Indian Wellsu i tek drugi nastup na Mastersima.

Kako su Marin Čilić i Borna Ćorić otkazali nastup na BNP Paribas Openu koji se održava u neuobičajenom jesenskom terminu, umjesto u prvoj polovici ožujka, hrvatski tenis neće imati predstavnika na ovom Masters 1000 turniru u pojedinačnoj konkurenciji tenisača.