pavić slavio u igri parova

Hrvatski tenis dobio pobjednika ATP turnira u Stockholmu

22.10.2017 u 15:36

Bionic
Reading

Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach u nedjelju su na ATP turniru tensiača u Stockholmu osvojili prvi zajednički naslov svladavši u finalu konkurencije parova pakistansko-nizozemski par Qureshi - Rojer sa 3:6, 7:6 (6), 10:4

Pavić i Marach su u tie-breaku drugog seta spasili meč-loptu na svom servisu, pri vodstvu suparnika 6:5. Potom su osvojili još dva poena i izjednačili na 1:1 u setovima, a preokret kompletirali odlično odigranim produženim 'tie-breakom'.

  • +2
Mate Pavić i Oliver Marach Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Paviću i Marachu je ovo bilo četvrto zajedničko finale. Nakon što su poraženi u finalima turnira u Stuttgartu, Antalyji i Wimbledonu, konačno su dočekali prvi zajednički trijumf. Našem je tenisaču to bilo 21. finale u karijeri i osmi trofej, dok je Austrijanac u 38. finalu došao do 17. naslova.

Ovim trijumfom su Pavić i Marach povećali svoje izglede za plasman na završni turnir osam najboljih parova u ovoj sezoni. Prije trijumfa u Stockholmu bili su 10. sa 2670 bodova, 130 manje od Ivana Dodiga i Marcela Granollersa na devetom mjestu.

U pojedinačnom finalu turnira u Stockholmu za naslov će se boriti Bugarin Grigor Dimitrov i Argentinac Juan Martin del Potro.

ATP Stockholm, parovi - finale

MATE PAVIĆ/Oliver Marach (HRV-Aut/1) - Aisam-Ul-Haq Qureshi/Jean-Julien Rojer (Pak-Niz/2) 3:6, 7:6 (6), 10:4