Virtualni stadion

Hrvatski Telekom predstavio digitalnu platformu na kojoj će se snimiti najduža navijačka pjesma na svijetu; Vedran Ćorluka oduševljen idejom

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 26.05.2021 12:07
  • Objavljeno 24.05.2021 u 13:08
Bionic
Reading

Uoči nogometnog Eura, koji za Hrvatsku počinje 13. lipnja u Londonu utakmicom protiv domaćina Engleske, Hrvatski Telekom - dugogodišnji partner hrvatske nogometne reprezentacije - osmislio je projekt Virtualnistadion.hr posvećen svim navijačima, a cilj mu je snimiti najdužu navijačku himnu na svijetu

Zbog pandemije koronavirusa nogometni Euro pomaknut je s lipnja 2020. na lipanj 2021. godine, ali zbog posebnih mjera i epidemioloških pravila velik broj hrvatskih navijača ostao je bez svoje ulaznice za utakmice i prilike da uživo bodri Vatrene.

Stoga je Hrvatski Telekom osmislio jedinstven projekt Virtualnistadion.hr te se pozivaju svi navijači da podrže Vatrene tako da otpjevaju refren neslužbene himne 'Igraj, moja Hrvatska', čiji su autori Zaprešić Boysi, a rezultat svega će osim strasti i virtualne podrške biti najduža navijačka pjesma ikada snimljena!

Tako ova digitalna platforma svim navijačima u Hrvatskoj i našim reprezentativcima omogućuje da, unatoč ograničenjima, tijekom ovogodišnjeg Europskog prvenstva u nogometu dožive pravu i vatrenu nogometnu atmosferu.

Ukratko, na web stranicu Virtualnistadion.hr treba poslati snimku (upload), a osigurane su i nagrade. Svatko tko se prijavi može poslati spot u trajanju do 30 sekundi uz refren neslužbene himne 'Igraj, moja Hrvatska' Zaprešić Boysa i kada se virtualni stadion popuni, dobit ćemo najdužu navijačku pjesmu na svijetu. Svaki navijač dobit će svoje virtualno sjedalo i na taj način ući u povijest.

poziv navijačima

Sve o digitalnoj platformi na kojoj će se snimiti najduža navijačka pjesma na svijetu

● Svi mogu postati dio jedinstvenog navijačkog podviga - stvaranja najduže navijačke pjesme na svijetu

● Pjevanjem refrena navijačke himne 'Igraj, moja Hrvatska' osigurat ćete svoje sjedalo na Virtualnom stadionu i podržati nogometnu reprezentaciju na Euru

● Virtualni stadion Hrvatskog Telekoma pokazuje kako nas tehnologija može povezati i nadahnuti

Podsjetimo da Hrvatska prvu utakmicu na Euru igra u nedjelju 13. lipnja u 15 sati u Londonu na Wembleyju protiv jednog od domaćina, Engleske.

U petak 18. lipnja Hrvatska igra u Glasgowu protiv Češke (18 sati), a posljednju utakmicu u skupini D Vatreni igraju protiv Škotske 22. lipnja u Glasgowu (21 sat).

O novom projektu i nadolazećem Euru na konferenciji za medije putem Zooma nekoliko riječi kazao je Kostas Nebis, glavni direktor i predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma:

'Počelo je odbrojavanje do početka Eura i naravno da ću navijati za Hrvatsku. Inače sam velik ljubitelj nogometa i moram reći da sam bio zadivljen onim što je Hrvatska napravila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pogotovo strašću. Dobro se sjećam dočeka u Zagrebu, što je bilo čudesno', kazao je Nebis.

O novom projektu Virtualnistadion.hr, vođeni željom uz pomoć navijača snimiti najdužu navijačku himnu na svijetu, rekao je:

'Želimo spojiti sve navijače, a razlog su stroga pravila putovanja, pa smo tako osmislili novi koncept kako bismo podržali Vatrene - naš Virtualni stadion', dodao je Nebis te je i zapjevao na tečnom hrvatskom refren neslužbene himne.

Dodao je kako misli da ova generacija Hrvatske može, slično kao i njegova Grčka 2004. godine, otići jako daleko na Euru, pa čak i donijeti trofej kući.

Snimka cijelog press događanja Izvor: Društvene mreže

Nataša Rapaić, članica Uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike, naglasila je:

'Hrvatski Telekom fokusirao je svoju najveću kampanju u ovoj godini u potpunosti na realizaciju jedinstvenog i neponovljivog navijačkog podviga na svijetu. Želimo svima pokazati na koje nas sve načine tehnologija može nadahnuti i omogućiti da uživamo u stvarima koje nas usrećuju. Pomoću Virtualnog stadiona navijači će moći izraziti emociju, ponos i dati podršku našim reprezentativcima, stvarajući odličnu navijačku atmosferu koja je bitna za vrhunski rezultat', kazala je, dodavši:

'Nadamo se da će naša reprezentacija ponoviti uspjeh iz Rusije. No navijanje s tribina neće se moći ponoviti zbog epidemioloških pravila pa smo osmislili Virtualni stadion. Kako funkcionira platforma? Svi navijači mogu ući na stadion i uploadati video s refrenom 'Igraj, moja Hrvatska'. Nadamo se velikom broju navijača koji moraju snimiti spot od 30 sekundi i želimo ih sve spojiti. Ipak smo mi najbolji navijači na svijetu. Također, broj mjesta na stadionu je ograničen pa pozivamo sve da što prije uploadaju svoj video', kazala je Rapaić, dodavši kako je broj navijača koji mogu dobiti ulaznicu za virtualnistadion.hr oko 2880 ljudi, stoga poziva sve da što prije pošalju svoju virtualnu kartu i snime navijački spot.

Prisjetila se i finala Svjetskog prvenstava u Moskvi, na kojem je bila, uz dodatak da je 'atmosfera koju su napravili hrvatski navijači bila za pamćenje', dodavši:

'I sada kada se sjetim tih trenutaka, naježim se. Iskreno se nadam da će nam i ove godine priuštiti sličan feeling.'

Gost na konferenciji bio je i bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka, odnedavno pomoćnik izbornika Zlatka Dalića:

'Ideja Virtualnog stadiona je odlična i nešto sasvim novo te sam siguran da će se svidjeti svim igračima, pogotovo kad vide sve te osobe, možda čak i svoje prijatelje i rodbinu', kazao je Ćorluka te se posebno dotakao navijača i toga koliko su mu značili kada je igrao:

'Navijači nam jako puno znače, uvijek smo bili emotivan i strastven narod kada je u pitanju sport, a pogotovo nogomet. Na nekim svjetskim ili europskim prvenstvima, na koja je navijačima bilo jednostavno doći, do nas je dopirala njihova podrška koja nam je dala neku dodatnu energiju i snagu', kazao je Ćorluka, ističući da mu se novi projekt Hrvatskog Telekoma jako dopao.

Kada je riječ o uspomenama iz igračkih dana, Ćorluka kaže da doček nakon srebra na SP-u u Rusiji nikada neće zaboraviti.

'Taj dolazak kući, ulazak u zračni prostor, MiG-ovi koji su nas pratili, pa dolazak na aerodrom, na kojem još nismo bili svjesni koliko je ljudi na ulicama, pamtit ćemo cijeli život', kazao je Ćorluka, dodajući da se brzo prilagodio novoj ulozi pomoćnog trenera u hrvatskoj reprezentaciji.

Ćorluka se nije želio baviti prognozom i protivnicima, ali je rekao ono što je osjetio kao igrač:

'Najteža je uvijek prva utakmica, bez obzira jesu li to Englezi ili netko drugi. Prva utakmica uvijek je najteža. Zato je najbitnije dobro startati jer ako kiksaš na početku, onda kreće pritisak.'

Videovezom se javio i prvi golman hrvatske reprezentacije Dominik Livaković, a koji je na SP-u u Rusiji bio rezerva Danijelu Subašiću:

'Sretan sam što sam bio dio reprezentacije na SP-u u Rusiji i nadam se da ću pomoći na Euru. Što očekujem protiv Engleske? Svakako dobar rezultat, oni su domaćini, a mi smo Hrvatska!'

Iako u prvi tren nije želio izdvojiti nikoga od suigrača, od onih koji bi mogli obilježiti Euro, ipak se predomislio:

'Najvažnije je da igramo timski. Luka (Modrić) je sam po sebi najbolji, a Petko (Bruno Petković), čija mi igra sviđa, mogao bi biti jedan od naših važnijih igrača.'

Kako se radi o najdužoj navijačkoj himni na svijetu, na pitanje tko je najbolji pjevač u reprezentaciji, Livaković je sa osmijehom rekao:

'Vida - odmah! Pa to je bilo lagano pitanje.'

Svi koji snime video pjevanja refrena pjesme 'Igraj, moja Hrvatska', osim što će sudjelovati u povijesnom navijačkom podvigu, mogu osvojiti brojne vrijedne nagrade koje je posebno za ovu priliku osigurao Hrvatski Telekom. Sam proces snimanja preko 'Virtualnog stadiona' vrlo je jednostavan, a svaki od navijača moći će odabrati želi li u videu otpjevati refren u karaoke stilu, uz glazbenu pratnju ili pak pokazati svoj navijački talent uz lip sync opciju videa i pjevanje Zaprešić Boysa. Kako snimiti video i podržati naše reprezentativce, najbolje su na samom predstavljanju Virtualnog stadiona pokazali Maja Šuput i Zaprešić Boysi.

Više informacija o projektu, kao i upute za snimanje videa, moguće je pronaći na web stranici www.virtualnistadion.hr.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal