odlazak iz kijeva

Hrvatski samuraj ispraćen ovacijama: Domagoj, hvala ti na svemu!

08.12.2017 u 14:07

Bionic
Reading

Nogometaši kijevskog Dynama u četvrtak su na svom Olimpijskom stadionu u 6. kolu Europske lige ugostili beogradski Partizan. Na posljednjoj domaćoj utakmici ove godine uvjerljivo su slavili 4:1, a baš je ta pobjeda bila najbolji dar kapetanu Domagoju Vidi (28) koji definitivno napušta redove ukrajinskog velikana

Domagoj Vida u kijevski je Dynamo stigao u siječnju 2013. godine iz zagrebačkog Dinama za oko pet milijuna eura. U proteklih je pet sezona postao zaštitni znak kluba, izrastao je u jednog od najboljih svjetskih braniča, odigrao je više od 160 utakmica i zabio 13 golova u svim natjecanjima.

Navijači su ga odmah zavoljeli, a koliko je značio momčadi ukrajinskog velikana govori i činjenica da je posljednje dvije sezone s ponosom nosio kapetansku traku. S Dynamom je osvojio dva ukrajinska prvenstva i dva Kupa, igrao Ligu prvaka i Europsku ligu. No, Vidi 31. prosinca završava ugovor, postaje slobodan igrač i definitivno odlazi iz Kijeva. 

Stoga su mu navijači, koji su ga prozvali Hrvatski samuraj, na posljednjoj domaćoj utakmici priredili dostojan oproštaj. Vida protiv Partizana nije igrao zbog ozljede, ali na Olimpijskom su se stadionu vijorile hrvatske zastave. Na kraju utakmice ispratili su ga ovacijama i ganuli ga do suza.

'Domagoj, hvala ti na svemu!', stoji u porukama na društvenim mrežama.

Od hrvatskog se reprezentativca oprostio i predsjednik kluba Igor Surkis koji je otkrio i gdje će Vida nastaviti karijeru. Povezivalo ga se s Milanom, Evertonom i Romom, no Domagoj je izabrao opciju koja se nekako cijelo vrijeme provlačila...

'Volio bih da je ostao, ali je odabrao drugačiji put. To je sasvim razumljivo jer ima obitelj i želi zaraditi više novaca. Nismo mu mogli ponuditi financijske uvjete kao Bešiktaš. Želim mu sve najbolje i da nastavi igrati na istoj razini', kazao je Surkis.

  • +5
Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Tako će se Domagoj Vida od siječnja 2018. godine priključiti momčadi aktualnog dvostrukog turskog prvaka Bešiktaša. No, konkurencija u obrambenom redu 'crno-bijelih' je strašna, dočekat će ga Pepe, Duško Tošić, naš Matej Mitrović, Gokhan Gönlun, Gary Medel, iskusni Brazilac Adriano, Caner Erkin... Ne sumnjamo da će i sve njih 'pospremiti u džep', kako to već godinama sjajno radi sa svojim protivnicima na terenu.

Autor: youtube