oi gluhih

Hrvatski rukometaši u polufinalu deklasirali Srbiju; 'Tihi vatreni' protiv Njemačke sada love peto olimpijsko zlato

14.05.2022 u 09:10

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih plasirala se u finale na 24. Olimpijskim igrama gluhih u brazilskom gradu Caxias do Sul-u nakon što je u polufinalu sa 32:18 pobijedila Srbiju.

Očekivanja su bila velika i s jedne i s druge strane u susretu reprezentacija koje se dobro poznaju. Koncentriranom i vrlo čvrstom obranom hrvatska je reprezentacija odmah u početku dvoboja stekla potrebnu sigurnost u igri i vrlo se brzo odvojila pa je već u sedmoj minuti bilo 6:2, a u 18. 10:4.

Brze kontre u kojima su dominirali Mateo Perak i Florijan Kolarić uništili su ionako tanke nade srpske reprezentacije da bi mogli prirediti iznenađenje i ugroziti pobjedu hrvatske reprezentacije.

Hrvatska je reprezentacija do kraja utakmice odigrala vrlo ozbiljno i kvalitetno u napadu i obrani, vratar Šagovac doprinio je s nekoliko obrana u drugom poluvremenu i tako mirno završila utakmicu. Izbornik Sirotić time je dobio mogućnost da skoro svi igrači dobiju priliku u ovoj utakmici.

Najbolji strijelci hrvatske reprezentacije bili su Mateo Perak s osam golova i Florijan Kolarić sa pet golova.

Nakon utakmice izbornik reprezentacije izjavio je da je priprema utakmice u cijelosti provedena na terenu, da se tražila angažiranost u brzoj tranziciji i stalnom pritisku na srpsku obranu o čemu dovoljno govori i polovica hrvatskih golova koja su postigla krila uglavnom iz brzih kontri. Za subotnju utakmicu najavio je nastavak ovakve brze i kvalitetne igre.

Hrvatsku u finalu čeka Njemačka. Utakmica je na rasporedu u 21 sat po hrvatskom vremenu i moći će je se pratiti na Instagramu Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od naših najtrofejnijih momčadi, do sada su osvojili 16 medalja na velikim natjecanjima. Imaju sedam olimpijskih odličja (četiri zlata, jedno srebro i dvije bronce), sedam europskih (pet zlata, po jedno srebro i broncu) i dvije svjetske medalje, obje zlatne.