BITKA ZA TOKIO

Hrvatski rukometaši pucaju od optimizma: Što je bilo je prošlo, a od ovoga nema veće motivacije

10.03.2021 u 19:54

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtak putuje na turnir olimpijskih kvalifikacija koji je na rasporedu od 12. do 14. ožujka u Montpellieru

Turnir su, uoči posljednjeg treninga u Zagrebu, najavili Ivan Martinović i Marin Šego.

'Mi stavljamo fokus na nas, gledamo kako mi treniramo, kako mi igramo. Jučer smo malo igrali međusobno, taktizirali kako Francuska igra u napadu, kako igra obranu. Dosta gledamo video, gledamo i Portugal i Tunis, nema tu puno vremena. Sve pomalo, trebamo se spremiti', rekao je Martinović, a prenosi HRT.

Uz Hrvatsku i domaćina Francusku u Montpellieru će nastupiti i Portugal i Tunis. Hrvatska prvi susret igra u petak u 21.00 sati protiv domaćina Francuske.

'Protiv svakog mi trebamo ići na pobjedu, nema veće motivacije od Olimpijskih igara. Od početka moramo dati sve što imamo i ići po pobjedu', dodao je Martinović.

Dan kasnije, Hrvatsku čeka susret s Portugalom u 18:30 sati, a posljednjeg dana turnira, u nedjelju 14. ožujka u isto vrijeme naša reprezentacija igra protiv Tunisa.

  • +7
Trening hrvatske muške rukometne reprezentacije Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Ne bih rekao da je bilo puno promjena, ista smo ekipa. Atmosfera je super, dobro treniramo, uvijek nam je gušt skupa trenirati u dvorani i hotelu', zaključio je hrvatski vanjski igrač.

Dvije najbolje reprezentacije izborit će nastupu u Tokiju.

'Moramo biti optimistični, što je bilo je prošlo, to smo zaboravili. Najvažnije da smo zdravi i na okupu, nadamo se dobrom rezultatu u Montpellieru', rekao je Marin Šego te nastavio:

'Francuzi su pod većim pritiskom, ali turnir je za Olimpijske igre. Igraju kod kuće, imali su promjena u ekipi, novi trener, nisu igrali kako su znali. Presing je na njima, ali mi smo kompletni i želimo na Olimpijske igre.'