ždrijeb odlučio

Hrvatski rukometaši na Europskom prvenstvu po tko zna koji put u skupini sa Srbijom

28.06.2019 u 19:48

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u siječnju sljedeće godine na Europskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj započet će svoj nastup u grupi sa Srbijom, Crnom Gorom i Bjelorusijom...

Europsko rukometno prvenstvo po prvi će put ugostiti čak 24 reprezentacije, a naša će izabrana vrsta opet biti u uskom krugu kandidata za osvajanje medalje.

  • +11
Kvalifikacijska rukometna utakmica za Euro 2020, Hrvatska - Belgija Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Kao i na EP-u prije dvije godine kojem su naši bili domaćin, kao i u kvalifikacijama za ovo prvenstvo, Hrvatska će biti u istoj skupini sa Srbijom. U grupi su još Crna Gora i Bjelorusija.

Dvije najbolje reprezentacije proći će dalje pa će se formirati nova skupina od šest momčadi koje će kasnije dati po dva polufinalista.

'Moramo se dobro pripremiti i nadam se da ćemo biti svi zdravi i kompletni. Jako poštujemo svakog protivnika, jer svi koji dođu na Euro sigurno je da će dati sve od sebe. Crnu Goru i Srbiju jako dobro znamo, sa Crnom Gorom smo igrali kvalifikacije za SP u Njemačkoj i Danskoj, a Srbiju smo imali u ovim kvalifikacijama. S Bjelorusijom smo, pak, igrali na Euru u Hrvatskoj. Nećemo ništa obećavati, ali jasno je da težimo vrhu. Želio bih poručiti našim navijačima da što prije krenu u kupovinu karata tako da imamo pravu podršku, jer oni su nam izuzetno važni', kazao je u petak izbornik Červar.

Europsko prvenstvo počinje 9., a završava finalom 26. siječnja.