ZADNJA PREPREKA

Hrvatski rukometaši dobili suparnika u kvalifikacijama za SP; nesretni Ukrajinci morali su odustati

10.03.2022 u 11:20

Bionic
Reading

Uslijed ruske invazije na Ukrajinu, ukrajinska muška rukometa reprezentacija odustala je od nastupa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. pa će se hrvatskim rukometašima za plasman na SP u travnju suprotstaviti Finska, priopćili su iz Hrvatskog rukometnog saveza (HRS)

'Iz ureda Europske rukometne federacije stigla je obavijest da je rukometna reprezentacija Ukrajine odustala od kvalifikacijskih susreta za Svjetsko prvenstvo 2023., koje je trebala igrati protiv Finske 16./17. ožujka, odnosno uzvrata 20. ožujka, zbog nemogućnosti priprema i putovanja. Tako su oba susreta registrirana po 10-0 za reprezentaciju Finske koja je prošla dalje bez borbe, u drugi krug kvalifikacija', stoji u priopćenju Hrvatskog rukometnog saveza.

Tako je Finska postala suparnik hrvatskoj reprezentaciji u nastojanju da se domogne Svjetskog prvenstva kojemu su zajednički domaćini Švedska i Poljska.

Prva utakmica će biti odigrana u Finskoj 13. ili 14. travnja ove godine, a uzvrat je na rasporedu 16. travnja u Areni Varaždin, s početkom u 18 sati.