kvalifikacije za sp

Hrvatski rukometaši deklasirali Crnogorce; svjetsko prvenstvo se smiješi

09.06.2018 u 21:50

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija napravila je veliki korak prema Svjetskom prvenstvu kojem će u siječnju 2019. domaćini biti Njemačka i Danska, jer u prvoj kvalifikacijskoj utakmici odigranoj u subotu u do kraja ispunjenoj dvorani Gradski vrt u Osijeku svladala reprezentaciju Crne Gore 32:19 (17:10).

Hrvatsku su do uvjerljive pobjede sa po šest pogodaka predvodili Manuel Štrlek i Zlatko Horvat, pet golova postigao je Luka Cindrić, a četiri Igor Karačić. Vratar Marin Šego je sakupio deset obrana.

U reprezentaciji Crne Gore najbolji strijelac bio je Nemanja Grbović sa četiri pogotka, a po tri su postigli Stefan Čavor i Miloš Božović.

  • +12
Kvalifikacijska utakmica za SP u rukometu, Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Crnogorci su se držali do 22. minute, kad je Čavor smanjio prednost Hrvatske na 10:9. No, u sljedećih šest minuta serijom 5-0 izabranici Line Červara stvorili su prvu osjetnu prednost i na poluvrijeme otišli sa sedam golova viška (17:10).

  • +7
Navijači na kvalifikacijskoj rukometnoj utakmici za SP, Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

U drugom poluvremenu se ništa nije promijenilo. Hrvatska je čvrstom obranom stvarala prilike za brze kontranapade koje su najčešće realizirali Manuel Štrlek i Zlatko Horvat. Naša je reprezentacija polako dizala prednost, a kad su jednom dostigli deset golova viška, više se ispod dvoznamenkaste razlike nisu spuštali.

Do najvećih +14 (32-18) naši su rukometaši stigli u 56. minuti, a utakmicu završili s 13 golova prednosti koje će ponijeti na uzvrat u Podgoricu.

Uzvratna utakmica bit će odigrana u četvrtak, 14. lipnja u podgoričkoj dvorani Morača, s početkom u 20 sati.