oduševio u Ligi prvaka

Hrvatski rukometaš u napadu huligana izgubio bubreg, postao jedan od najboljih na svijetu, ali reprezentaciji ne treba

11.02.2020 u 11:31

Bionic
Reading

Ivan Pešić briljira kao kapetan Meškova iz Bresta u Ligi prvaka, ali poziv u reprezentaciju izostaje

Hrvatski rukometni golman Ivan Pešić karijeru je počeo u Zametu iz Rijeke iz kojeg je otišao u Veszprem, pa RK Zagreb, Maribor, a onda i u Meškov iz Bresta u kojem je od prošle sezone i kapetan. Da mu je u Meškovu sjajno pokazuju i njegove odlične igre u posljednje vrijeme.

U zadnjoj utakmici Lige prvaka protiv Motora iz Zaporožja imao je 33 posto obrana, a u elitnom natjecanju se istaknuo i protiv Vardara protiv kojeg je imao čak 40 posto obrana. Kielceu je skinuo 11 pokušaja i ne čudi što su mu u klubu dali kapetansku traku.

Iako u klubu briljira, nije više ni blizu hrvatske rukometne reprezentacije. Za 'kauboje' je odigrao 44 utakmice i zabio i jedan gol, ali zadnji puta je pozvan još na Europskom prvenstvu 2018. godine. Forma je tu, ima 31 godinu i na vrhuncu je karijere, ali poziv u reprezentaciju ne dolazi. 'Kaubojima' bi sigurno pomogao.

Pešić je s Hrvatskom nastupao 2011. godine na Svjetskom prvenstvu, 2013. godine na Mediteranskim igrama, 2016. na Olimpijskim igrama i 2018. na Euru. Posebno će pamtiti pak srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva 2009. godine i to zbog događaja koji je uslijedio nakon prvenstva.

U veljači 2009. godine, samo tjedan dana nakon završetka SP-a, u mađarskom Veszpremu skupina huligana napala je tamošnje rukometaše među kojima je bio i Pešić. Teško su ozlijeđeni upravo Pešić i Žarko Šešum, dok je njihov suigrač Marian Cozma od posljedica napada preminuo. Rukometaši su u jednom noćnom klubu slavili rođenje suigračevog djeteta, a onda ih je napalo 30-ak huligana.

Povod je navodno bio to što je Cozma plesao s djevojkom jednog od napadača. Upravo je Cozma nožem proboden u srce od čega je i preminuo. Tada 19-godišnji Pešić ga je pokušao obraniti pa je uboden u leđa, dok je Šešum zadobio frakturu lubanje.

Pešić je od posljedica napada izgubio bubreg, no uspio se oporaviti i napraviti veliku karijeru koja još traje. Tko zna, možda opet uskoči i u hrvatski dres na nekom od idućih velikih natjecanja.