odlazi u atenu

Njegovih su se kritika bojali mnogi u hrvatskom rukometu, ali sada mogu odahnuti jer legendarni 'Kljun' ima novi posao

06.02.2020 u 12:49

Bionic
Reading

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac, Nenad Kljaić, koji se nakon igračke karijere bacio na trenerski posao, pronašao je klub u kojem će moći dokazivati svoje znanje

Nenad Kljaić veliko je rukometno ime, koje je pod vodstvom svog oca Velimira, 1996. godine sudjelovao u osvajanju prvog rukometnog olimpijskog zlata. Često nije, zbog svojih jasno artikuliranih stavova, bio omiljen kod pojedinih rukometni struktura, te je svoj posao češće nalazio u inozemstvu nego u Hrvatskoj.

Bio je trener u RK Zagrebu, no smijenjen je, dok se o njegovoj kandidaturi za mjesto izbornika hrvatske reprezentacije nije ni raspravljalo.

No, popularni 'Kljun' ipak jako dobro kotira u rukometnom svijetu i njegovo se znanje cijeni i vrednuje.

Sada je dobio posao u grčkom prvaku, Olympiacosu. Doduše, trenutak za preuzimanje nije baš idealan, jer klub je ove sezone pretrpio nekoliko poraza od najvećeg rivala u borbi za titulu, AEK-a. Posljednji u polufinalu nacionalnog Kupa uključio je alarm, pa je tako atenski klub odlučio napraviti promjenu na klupi. Izbor je pao na Kljaića, bivšeg trenera Zagreba, izbornika Saudijske Arabije…

'Veselim se odlasku u Olympiakos i Atenu koja je lijep grad. Vremena je malo ali dovoljno da podignem formu kluba i da osvojimo prvenstvo. Trenutno smo drugi iza AEK-a od kojeg su izgubili sve utakmice ove sezone', rekao je Kljaić za Balkan-Handball.com prije odlaska u Atenu.