ronaldo, hvala ti!

Hrvatski reprezentativac svojim je igračkim napretkom oduševio sve; sad je otkriven razlog njegove 'eksplozije'

25.10.2019 u 19:36

Bionic
Reading

Učiti od najboljih, to je recept za uspjeh. Potvrditi to može i hrvatski reprezentativac Josip Brekalo (21) koji je ove sezone jednostavno igrački procvao. Iza njega su izuzetne partije za hrvatsku U-21 reprezentaciju, izborio se i za mjesto u A selekciji, a sjajan je i u dresu Wolfsburga. Sad je Brekalo otkrio u čemu je tajna...

Njemački sportski dnevnik SportBild otkriva kako je prije početka nove sezone Josipu Brekalu novi trener Wolfsburga Oliver Glasner sugerirao neke korekcije u igri.

'U Hrvatskoj su mi kopačke bile 'bijele od kreča' jer sam se kretao samo uz aut-crtu, naučio sam ići pravolinijski gore-dolje. Kada je nakon Bruna Labbadije za trenera u Wolfsburgu došao Oliver Glasner rekao mi je da me više vidi u sredini terena te da tako mogu napraviti pozitivni iskorak u mojoj igri', kazao je za njemačke medije Brekalo i priznao:

'Možda sam na početku bio i malo skeptičan, ali...'

Glasner mu je 'ponudio' nove linije kretanja na terenu, a Brekalo je uz sve trenerove savjete odlučio još dodatno 'nadograditi' svoj repertoar poteza i kretnji. Nije morao izmišljati toplu vodu, jednostavno je odlučio uzeti ono najbolje od najboljih. U ovom slučaju je to - Cristiano Ronaldo!

Da, to je tajna uspjeha Josipa Brekala! Pažljivo je gledao i proučavao Ronaldove poteze te ih je počeo primjenjivati na terenu. I isplatilo se. Itekako!

'Brekalo uspoređuje Ronaldove igre iz Manchester Uniteda i one iz Real Madrida te ih uspješno 'kopira' i primjenjuje u svojoj igri', navodi se u SportBildu.

  • +45
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 7. kolo, Wales - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rezultat? Za Wolfsburg je Josip Brekalo ove sezone odigrao 12 utakmica u svim natjecanjima, zabio je četiri gola te imao još četiri asistencije. Uz to je za hrvatsku reprezentaciju odigrao izuzetnu utakmicu protiv Walesa, 'uskočio' je umjesto Ante Rebića u početnih 11, 'ubijao' je u pojam Velšane svojim probojima po desnom boku, a uz sve je bio idejni začetnik akcije nakon koje je Nikola Vlašić zabio gol.

Nakon svega, čini se da će od Josipa Brekala u nastavku sezone svi očekivati još i više. On je spreman jer i dalje će usavršavati poreze najboljeg - Cristiana Ronalda.