Zimska tržnica

Hrvatski reprezentativac prelazi u beogradski Partizan; Obradović ga želi što prije!

24.12.2023 u 09:33

Bionic
Reading

Američki košarkaš Jaleen Smith, koji nastupa za Hrvatsku, vrlo je blizu prelaska u beogradski Partizan

Kako se doznaje Jaleen Smith, koji je iznenađujuće dobio hrvatske papire uoči prošlog Eurobasketa kad je izbornik bio Damir Mulaomerović, napušta talijanski Virtus.

>> Obradović i Partizan na Badnjak gosti Zadra i Božića; hoće li Jusup biti na klupi?

Podsjetimo, godinama je u HKS-u postojao otpor prema dovođenju stranca u reprezentaciju, a najglasniji je bio Dino Rađa (nudio se i Shane Larkin, op.a.). Kad je Rađa napustio HKS doveden je Smith, iako je svima bilo jasno da nije tip igrača (playmaker) kakvog je trebala Hrvatska. No, trebalo je tad brzo reagirati i pojavila se opcija sa Smithom...

Naime, prije Smitha realna je bila mogućnost da za Hrvatsku zaigra Lorenzo Brown koji je želio EU putovnicu (Mario Hezonja tad je s njim igrao za ruski Unics, op.a.), ali tada za tako nešto u HKS-u nisu željeli ni čuti. No, zato je taj isti Brown nešto kasnije dobro došao Španjolcima koji su postali prvaci Europe…

No, Smith se pokazao kao vrlo dobro rješenje, a nakon Albe dobio je ponudu euroligaša Virtusa, a sad ga što prije želi Partizan koji je ostao bez ozlijeđenog Alekse Avramovića.

Ovaj posao čelni ljudi Partizana i trener Želimir Obradović žele što prije završiti jer bi Smith imao pravo nastupa u Euroligi već od 18. kola.