TRI GODINE PRVACI

Hrvatski pikadisti dominantni u Europi

27.05.2011 u 16:27

Bionic
Reading

Hrvatska muška pikado reprezentacija treću je godinu za redom prvak Europe u elektroničkom pikadu. U petak su naši pikadisti u finalu pobijedili reprezentaciju Češke 9:4 i time potvrdili premoć na Starom kontinentu

Ženska reprezentacija nije uspjela ponoviti broncu s posljednja dva EP-a, jer su nakon poraza od Njemačke naše djevojke završile na četvrtom mjestu.

Tako je nastavljen briljantan nastup hrvatskih pikadista na SP i EP u elektroničkom pikadu koje se od 21. do 28. svibnja održava u španjolskom Benidormu. Ovo je bila već sedma medalja naših pikadista od ukupno 27 koliko ih je do sada podijeljeno u svim kategorijama. Naši su osvojili četiri zlata, srebro i dvije bronce i daleko su najuspješnija nacija na ovom natjecanju.

Nakon što su u utorak osvojili broncu na SP-u, ovo je bila samo potvrda kvalitete naših pikadista. Treće euro zlato u nizu osvojila je reprezentacija u sastavu Boris Krčmar, Vlado Deščak, Zdravko Antunović, Tonči Restović, Ivan Bilela i Tomislav Klarić uz izbornika Pericu Konfortu.

'Iako je ovo već treća godina za redom da smo prvaci Europe svaki put je sve slađe popeti se na pobjedničko postolje. Mi smo u prosjeku mlada reprezentacija i mislim da će naša vladavina još potrajati', kazao je Boris Krčmar kojemu je ovo četvrta osvojena medalja na ovom natjecanju.

Do kraja natjecanja ostale su još dvije discipline Europskog prvenstva, pojedinačno i parovi u kojima očekujemo da naši pikadisti povećaju bogatu kolekciju odličja.