briljantni u tokiju

Hrvatski par Marin Čilić i Ivan Dodig pomeo Novozelanđane za nastup u olimpijskom finalu i napadaju zlatnu medalju; kakva demonstracija moći!

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 29.07.2021 10:39
  • Objavljeno 29.07.2021 u 09:24
Bionic
Reading

Marin Čilić i Ivan Dodig - tandem iz Međugorja - sa stilom su u polufinalu teniskih parova na Olimpijskim igrama u Tokiju nadigrali Novozelanđane Marcusa Daniella i Michaela Venusa rezultatom 6:2, 6:2 te tako izborili nastup u olimpijskom finalu. Srebro je osigurano...

Marin Čilić i Ivan Dodig odigrali su maestralno prvi set i dobili ga 6:2. Sličnu igru ponovili su i u drugom setu te su ga također dobili 6:2 i sa stilom su - nakon sat i 15 minuta igre - izborili nastup u finalu Olimpijskih igara u Tokiju. Bila je to prava demonstracija moći!

Time su osigurali barem srebrnu medalju, a moguće je da u finalu gledamo i hrvatski dvoboj.

Podsjetimo, nešto kasnije igraju Nikola Mektić i Mate Pavić protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena. Pobjednik tog dvoboja igrat će protiv tandema Marin Čilić i Ivan Dodig u finalu.

Čilić i Dodig došli su do breaka u petom gemu prvog seta, kada je servirao Michael Venus. Bio je to najduži gem dotad, u kojem su Novozelanđani spasili dvije break lopte dobrim servisima, ali kod treće Venus je napravio dvostruku servis pogrešku. Nakon toga hrvatski par potvrdio je break i poveo 4-2.

Hrvati su ponovno oduzeli servis protivnicima u sljedećem gemu i kod vodstva 5-2 Dodig je servirao za prvi set, a to je prošlo bez greške, pa su ga dobili rezultatom 6-2 nakon 37 minuta igre.

Hrvatski par odlično je krenuo i u drugi set te je odmah oduzeo servis protivnicima, a potom su na Čilićevom servisu potvrdili break za vodstvo 2-0. Nakon toga Hrvati opet oduzimaju servis protivnicima za 3-0, pa na Dodigov servis povećavaju na 4-0.

To je bilo dovoljno velika zaliha da odu do kraja. Za meč je servirao Dodig kod vodstva 5-2, i tek tada je novozelandski par prvi put došao do prilike za break u meču. Imali su dvije break lopte, ali Dodig je s četiri odlična servisa rutinski priveo meč kraju i hrvatski par mogao je slaviti ulazak u finale.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal