NABROJALI MEDALJE

Hrvatski nogometni savez reagirao na optužnice protiv Modrića i Lovrena

30.06.2023 u 10:25

Bionic
Reading

Zbog sumnje u davanje lažnog iskaza na prvom suđenju Zdravku Mamiću i ostalima za izvlačenje novca iz NK Dinama, osječko Općinsko državno odvjetništvo je podignulo optužnice protiv kapetana reprezentacije Luke Modrića i bivšeg reprezentativca Dejana Lovrena

Tim povodom oglasio se i Hrvatski nogometni savez, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Hrvatski nogometni savez primio je na znanje informaciju kako je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, Luke Modrića i dugogodišnjeg reprezentativca Dejana Lovrena.

>> Podignute optužnice protiv Modrića i Lovrena zbog lažnog svjedočenja

  • +11
Oproštaj Dejana Lovrena od hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: Marcio Machado/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hrvatski nogometni savez u potpunosti poštuje neovisnost pravosudnih tijela te očekujemo da u svom djelovanju budu jednako pravedni prema svim državljanima Republike Hrvatske, neovisno o imenu i prezimenu.

Kao osvajači srebrne i brončane medalje na FIFA svjetskim prvenstvima, igrački i ljudski predvodnici ekipe koja je proslavila hrvatski nogomet i državu, Luka Modrić i Dejan Lovren ne zaslužuju poseban tretman hrvatskog pravosuđa. No, zaslužuju pravedan i ravnopravan odnos te pravnu sigurnost.

Stoga Hrvatski nogometni savez daje punu podršku Luki Modriću i Dejanu Lovrenu te ćemo biti na dispoziciji za pružanje pomoći dvojici legendarnih Vatrenih tijekom procesa.